RSS

Autor: Davor Kirić

 

Šestero učenika, koji su u ožujku nastupali na 9. kazališnim susretima, osvojili su 3. mjesto i nagradu odlaska u kino.

Dugo smo čekali pravi film i termin u kojem možemo svi zajedno iskoristiti tu nagradu i konačno se sve posložilo. Ove subote, 03.10.2015., pridružilo nam se još nekoliko učenika i roditelja iz Natersa i Vispa te smo zajedno otišli u Capitol kino u Brig pogledati film "Alles steht Kopf" (eng. "Inside Out"). Rezervirali smo karte dan prije, okupili se pred kinom i uživali u 3D projekciji filma. Naravno da smo se počastili kokicama i sokom jer kakvo bi to bilo kino bez kokica.

Što reći o filmu? Nasmijali smo se, napeto gledali, a nekima se i potkrala i pokoja suza. Film je odličan i preporučamo ga svim generacijama. Isprepliću se dvije priče: jedna o djevojčici koja se preselila u San Francisco, a druga o borbi emocija koje žive u stožeru, kontrolnom centru iz kojeg upravljaju njezinim emocijama i sjećanjima. Kad "Sreća" (Freude) zajedno s "Tugom" (Kummer) slučajno odu iz kontrolnog centra, glavni upravljači emocijama postaju "Ljutnja" (Wut), "Strah" (Angst) i "Gađenje" (Ekel) i tu se sve jako zakomplicira. Nova sredina, nova škola, odrastanje i poteškoće u novoj kući nikako ne pomažu djevojčici i dodatno otežavaju situaciju.

Kako sve završava, nećemo vam otkriti, već vas potičemo da sami saznate. Nećete požaliti, ako odvojite sat i 45 minuta za ovaj film.

 

 
 
Powered by Phoca Gallery