RSS

 

Dana 13. prosinca napokon smo dočekali svetog Nikolu i u Arbonu. Prepuna sala „St. Martin“ već je na početku obećavala dobar provod svima koji su došli. Bila je to večer bogata riječima, plesom i pjesmom.

Svetu misu održao je fra Miljenko Stojić, a nakon mise uslijedio je program učenika Hrvatske nastave iz Arbona.

Amar, Dario i Leonie glumili su u igrokazu Božićni ukras i svima poručili da je najvažnije imati dobro srce. Recitacijama su nas nasmijali i naveli na razmišljanje Katarina, Noel, Iva i Nikola.

Što je dječak sve napisao u pismu svetom Nikoli, igrokazom su nam dočarali Marko, Sophia, Emanuel, Mateo, Leonie, Anita i Petra. A publiku smo najviše nasmijali igrokazom U pomoć, djedica u dimnjaku. Bilo je tu još i pjesme i plesa, a svoj smo program završili stihovima posvećenima našoj Hrvatskoj.

Našu ovogodišnju proslavu Nikolinja posebnim su učinili članovi Folklornog ansambla „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića. Folklorni ansambl oduševio nas je svojim plesom, pjevanjem i nošnjama, a u scenskom prikazu dočarali su nam stare ličke običaje prošnje i pavenke.

Gosti su bili smješteni u domovima dobrih ljudi iz Arbona, a imali su i priliku razgledati ljepote istočne Švicarske. Oni su zauzvrat u našu svakodnevnicu unijeli dašak domovine, kilometrima daleke, a srcu tako drage.

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja ili na bilo koji način pridonijeli ovoj prekrasnoj večeri!


 
 
Powered by Phoca Gallery