Tražilica

08006518
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1496
13687
19382
8006518

                                                                                                                                                                                                 


Božena Alebić. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Splitu. Učiteljica sam razredne nastave sa stalnim radnim mjestom u Osnovnoj školi kneza Trpimira u Kaštel Gomilici te privremenim u kantonu Zürich gdje sam radila u dva navrata.

Ponovni dolazak u HN u Švicarskoj započeo je školske 2017./2018. godine koju sam provela u kantonima Wallis i Bern.

2018./2019. i 2019./2020. godine ponovno radim u kantonu Zürich i po prvi puta u kantonu Aargau.

2020./2021. uz nastavu u Dietikonu, kanton Zürich, obavljam i poslove koordinatora.

 

 


Zovem se Mija Rajič i dolazim iz Omiša, a od 2011. godine živim u Basellandu. Po završetku jezične gimnazije u Omišu, u Splitu sam završila dvopredmetni dodiplomski studij za profesoricu hrvatskog i talijanskog jezika i književnosti. Osim hrvatskog i talijanskog, odlično govorim engleski i njemački jezik. U slobodno vrijeme volim jako puno čitati, te kuhati, trčati i boraviti u prirodi. 

U ovoj školskoj godini predajem u dvije grupe u Nussbaumenu, kanton Aargau. Također aktivno sudjelujem kao lektor u radu Upravnog odbora Udruge roditelja Hrvatske dopunske škole u Švicarskoj, s obzirom na to da sam i sama majka dvoje učenika Hrvatske dopunske škole. Hrvatska nastava u Švicarskoj za mene nije samo posao, već jedna neraskidiva veza s hrvatskim identitetom i hrvatskom kulturom, koje nastojim kroz nastavu prenijeti na naše učenike.

 

 


Zovem se Marina Bukovec. Rođena sam Zagrepčanka, Dalmatinka po korjenima i temperamentu, a kako mi je drugi djed Slavonac i nona Bokeljka, predstavljam svu raznolikost i bogatstvo našeg hrvatskog naroda. Profesorica sam hrvatskog jezika i književnosti i komparativne književnosti. U HN u Švicarskoj sam radila u nekoliko navrata,a ove školske godine honorarna sam učiteljica u HN Uster i Bülach. Posebno područje interesa mi je poučavanje hrvatskog jezika kao stranog jezika. Udana sam i majka dvojice dječaka. Volim umjetnost, bilo glazbu, knjige, kazalište ili ples, prirodu, a nadasve ljude, putovanja i druženja.

 

 

 


Zovem se Mirela Prokeš i dolazim iz Orahovice. Rođena sam 12. lipnja 1990. Završila sam jezičnu gimnaziju u Našicama te diplomirala hrvatski i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Francuski jezik započela sam učiti tijekom fakulteta, a 2014. osvojila sam stipendiju Vlade Francuske Republike te priliku usavršavati jezik u CAVILAM-u, školi francuskog jezika u Vichyju. Predavala sam hrvatski i engleski jezik u osnovnim školama u Orahovici i Slavonskom Brodu, 2016. godine položila sam stručni ispit iz hrvatskog jezika te potom držala konverzacijske i poslovne tečajeve engleskog u Zagrebu.

Od školske godine 2019./2020. predajem hrvatski jezik i kulturu u nastavnim mjestima: Villars-sur-Glâne, Ženeva, Vevey, Naters te Yverdon-les-Bains.

Od 2016. bavim se i književnim prevođenjem s engleskog jezika te sam tako prevela 11 knjiga za nekoliko hrvatskih izdavača. U slobodno vrijeme volim putovati, slušati glazbu, čitati te boraviti u prirodi.


Zovem se Marta Obad i dolazim iz Posedarja pored Zadra.

Profesorica  sam hrvatskoga jezika i književnosti.

Od školske godine 2019./2020. radim u nastavnim mjestima Zug, Menziken, Emmenbrücke Riffig, Emmenbrücke Meierhöfli i Luzern, a od školske godine 2020./2021. i u nastavnom mjestu Brunnen.

U Švicarskoj živim od 2014. godine sa svojom obitelji.

Zadovoljstvo mi je raditi s djecom hrvatskih iseljenika i nadam se kako ćemo i dalje uspješno otkrivati bogatstvo našega jezika, kulture, baštine i krajolika te na taj način produbiti ljubav prema domovini.


 

Zovem se Jelena Jurić Magdalenić. Dolazim iz Zagreba i od 2019./2020. godine predajem hrvatski jezik u Kantonima Bern i Aargau, na nastavnim mjestima Rothrist, Bern, Langenthal, Münchenbuchsee i Thun. Po zanimanju sam profesorica hrvatskoga i njemačkoga jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u nastavi hrvatskoga i njemačkoga jezika. Osim nastave, radila sam preko pet godina kao prevoditeljica za njemački i engleski jezik, te kao lektorica hrvatskoga jezika u odvjetničkom društvu.

Slobodno vrijeme provodim sa svojom obitelji u raznovrsnim aktivnostima. Volim upoznavati nove ljude i njihove kulture i običaje. 

 

 


Zovem se Ana Leko i dolazim iz Prološca Donjeg pored Imotskog. Rodila sam se 14.12.1985., osnovnu i srednju školu završila sam u Prološcu i Imotskom. Nakon srednje škole na Filozofskom fakultetu u Splitu diplomirala sam kroatistiku i talijanistiku. Sedam godina radila sam u Ekonomskoj školi u Imotskom, sudjelovala u radu kulturnih udruga na području Imotske krajine i odlučila prihvatiti novi izazov i postati učiteljica hrvatske nastave u inozemstvu. Od 2017./2018. predajem hrvatski jezik i kulturu u Bellinzoni, Asconi, Luganu i Mendrisiu.

U slobodno vrijeme čitam, gledam filmove, putujem, veselim se druženjima s prijateljima, učenju i prenošenju znanja te upoznavanju novih ljudi i krajeva.

 


Zovem se Jelena Bušić i dolazim iz Đakova. Po struci sam profesorica hrvatskoga i njemačkoga jezika. Prije dolaska u Švicarsku predajem njemački jezik u osnovnoj školi u Zagrebu.

Od 2017. do 2019. godine predavala sam u kantonima Zürich i Schaffhausen na nastavnim mjestima Regensdorf, Schaffhausen, Adliswil i Zürich Friesenberg. Ove sam školske godine umjesto Adliswila dobila još dva nastavna mjesta – Uetikon am See i Birr.

 

 

 


Zovem se Jelena Deljak. Rođena u Banjoj Luci u Bosni i Hercegovini, a od 1992. godine živim u Zagrebu gdje sam odrasla i školovala se.  Po završetku srednje škole upisujem Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, učiteljski studij s modulom informatika. Za vrijeme studentskih dana obogaćivala sam svoju pedagošku praksu radom u dječjoj igraonici i volontiranjem u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra. Nakon završetka studija radila sam kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Dr. Vinka Žganca u Zagrebu.

Nastavna mjesta u kojima radim od školske godine 2019./2020. su: Aarau (kanton Aargau), Kappeli (kanton Zürich), Urdorf (kanton Zürich) te Brunnen (kanton Schwyz).

Hrvatsku nastavu prihvaćam kao veliki izazov, ali i čast. Veselim se radu s djecom hrvatskih iseljenika i nadam se da ćemo nastaviti uživati u otkrivanju ljepota hrvatskoga jezika i kulture.


Zovem se Andrijana Matić Matičević, rođena sam u Slavonskom Brodu gdje sam završila opću gimnaziju. Studij hrvatskoga jezika i književnosti završila sam u Osijeku na Filozofskom fakultetu gdje sam odslušala i sveučilišni poslijediplomski doktorski studij kroatistike.

Kao profesor hrvatskoga jezika i književnosti počela sam raditi 1998. godine. Tijekom radnog učiteljskoga staža radila sam i kao knjižničar, vodila dramsku skupinu, novinarsku skupinu, recitatorsku skupinu, glagoljašku skupinu, izbornu nastavu Kultura hrvatskoga jezika i književnosti, bila sam razrednica te sudjelovala na brojnim događanjima u školi i izvan škole, natječajima, projektima, susretima, stručnim usavršavanjima i natjecanjima. Uz učiteljski posao rado obavljam poslove lektoriranja. Volonterski ili kao animator rado sudjelujem u radu dječjih kampova kad za to imam priliku.

U Švicarsku dolazim iz Zagreba gdje radim kao učitelj u hrvatskoj nastavi u Baselu, Oftringenu, Liestalu i Rheinfeldenu. Posebno sam ponosna na ostvaren  rad i suradnju učenika i roditelja s Gradskom knjižnicom Jukibu u Baseluu vidu čitanja priča naJukibu festivalu, Jukibu baselačkom brodu za mlade, Jukibu čitalačkog Caffe-a i Jukibu čitalačkog stabla. U nastavu nastojim uvrstiti likovno-literarne natječaje ili akcije koji se pokreću u Republici Hrvatskoj. Posebno su mi dragi Literarni natječaj za najbolju dječju bajku u okviru Dječjih svečanosti  U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić, Likovni natječaj OŠ Zadarski otoci Iskoni bje Slovo/ U početku bijaše Riječ, Vukovar u srcu.

Dosadašnje radno iskustvo učitelja hrvatskoga jezika i kulture obogatilo me mnogim znanjima i sposobnostima praktične prirode, prvenstveno u neposrednom radu s djecom,  kulturno-umjetničkim programima, integracijskim projektima, suradnji s roditeljima, misijskim i ostalim predstavnicima Hrvata u inozemstvu, brojnim prelijepim susretima,  organizaciji i realizaciji izleta... Neizmjerno sam sretna i zahvalna zbog toga!


Mirjana Grubišić, rođena u Sinju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekla sam zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti.

Stalno sam zaposlena na jednoj srednjoj strukovnoj školi u Zagrebu.

Od 2000. do 2003. radila sam kao lektor hrvatskog jezika i književnosti na Karl-Franzens-Universitätu u Grazu, a od 2006. do 2010., kao učiteljica Hrvatske nastave u Švicarskoj (Zug, Brunnen, Einsiedeln i Altdorf). 

Od školske godine 2017./18. radim u nastavnim mjestima: Horgen, Wohlen, Buchs (SG) i Chur, a od šk.god. 2019./20. radim i u Spreitenbachu.

 

 


Zovem se Tamara Vadlja. Rođena sam 18. lipnja 1967. u Čakovcu. Učiteljica sam razredne nastave i radim kao učiteljica već 25 godina. Prošla sam mnoštvo edukativnih seminara, radionica u domovini i inozemstvu. Stekla sam bogato iskustvo u struci i želja mi je što više znanja prenijeti na svoje učenike. Od 2017./2018. školske godine bit će to učenici u kantonima Schwyz, St.Gallen, Zürich i Thurgau u mjestima Pfäffikon, Rapperswil, Opfikon i Kreuzlingen. Ovo mi je treći mandat u Švicarskoj Konfedraciji.

 

U slobodno vrijeme volim boraviti u prirodi, šetati, voziti bicikl, plivati, igrati se s djecom i družiti se.  Najveće bogatstvo koje imam je moja obitelj.