Tražilica

07901216
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
518
5980
16869
7901216
Vijesti iz kantona Ticino

Ove godine u Ticinu za Božić smo se pripremali kao i dosada na nastavi. Učenici su izradili prigodne čestitke i namijenili ih članovima obitelji i prijateljima. 

Opširnije...

Ove godine u Ticinu odlučili smo spojiti hrvatske simbole poput pletera, licitarskog srca, glagoljice, šahovnice  i njima oslikati i ukrasiti velike kravate koje su zatim izložene u prostorijama ureda hrvatske škole u Dietikonu. 

Opširnije...

Ovog prosinca u Ticinu je kao i uvijek bilo veselo. Učenici hrvatske škole s učiteljicom su pripremili program za proslavu blagdana svetog Nikole, a u prostorijama Hrvatskog kluba Ticino održali smo božicnu radionicu.

Opširnije...

Trenutna situacija u svijetu stavila je pred sve nas mnoge izazove, bez obzira na našu dob i zanimanje. Svi se slažu u tome da im najviše nedostaju prijatelji, a neki su konačno otkrili da zapravo vole ići školu.

Opširnije...

Svake godine u mjesecu studenom učiteljice hrvatske škole u Švicarskoj okupljaju svoje učenike u večernjim satima na Noć čitanja. Jedan od omiljenih događaja u hrvatskoj školi uvijek je rado posjećen jer je to još jedna prilika da se družimo, čitamo, učimo i maštamo zajedno.

Opširnije...

Svake godine u prosincu obilježavamo omiljenog dječjeg sveca, svetog Nikolu. Tradicionalno se u Ticinu održavaju dvije proslave, jedna u Luganu, a druga u Giubiascu. 

Opširnije...

Svake godine djeca u Ticinu obilježavaju Majčin dan svečanom priredbom i izrađujući na nastavi neku sitnicu za svoje majke. Ove godine djeca su na nastavi izrađivala čestitke koje su ukrasili cvjetovima, ručnim radom izrađenim od savitljivih žičica. 

Opširnije...

Proljeće u Ticinu bilo je veselo i aktivno. Učenici hrvatske škole zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali su u proljetno-uskršnjoj radionici koja je ovog puta bila i humanitarnog karaktera.

Opširnije...

Prošli vikend održali smo proljetno-uskršnju radionicu u Ticinu. Proljeće je mnogima najdraže godišnje doba, a kako i ne bi bilo kad nas sunčeve zrake mame vani, ptičice pjevaju, priroda se budi, a i Uskrs je blizu. 

Opširnije...