Tražilica

07906804
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
599
4796
22457
7906804

Svake godine u prosincu obilježavamo omiljenog dječjeg sveca, svetog Nikolu. Tradicionalno se u Ticinu održavaju dvije proslave, jedna u Luganu, a druga u Giubiascu.

U Luganu su ove godine sudjelovali samo učenici iz Mendrisija, a u pripremama priredbe svi su sudjelovali: roditelji su pomagali u nabavci rekvizita, mama Anela je svirala i uspjeli smo pripremiti kratak, ali sladak program. U Giubiascu su sudjelovali učenici iz Biasce, Giubiasca i Ascone. Pripremili su recitacije, pjesme i kratki igrokaz. Izvukli su svetog Nikolu iz dimnjaka, raznježili roditelje svojim izvedbama i zaslužili slatke darove.

Malo prije Božića, ohrabreni uspješnim lanjskim akcijama, roditelji učenika iz Ascone organizirali su se, napravili kolače i ukrase te ih dijelili i prikupljali dobrovoljne priloge za ovogodišnji izlet učenika. Osobito treba pohvaliti mame i djecu koji su se smrzavali, ali topla srca privukli čak i novinare lokalnog radija koje je zanimalo tko su i što rade. Također i roditelji i učenici iz drugih mjesta bili su vrijedni: ispekli su božićne kolačiće, ušećerili bademe, upakirali ih i bili gosti u našoj katoličkoj misiji. Uvijek možemo računati na gostoljubivost fra Slavena i dragih članova misije koji rado podržavaju izvannastavne aktivnosti učenika hrvatske škole.

Svima smo zahvalili čestitkama koje smo izradili na nastavi: anđelčićima, sobovima i Djedom Božićnjakom. Nakon ovako lijepog prosinca i uspjeha naših aktivnosti, preostaje nam samo odlučiti gdje ćemo na izlet u novoj godini i zaželjeti vam svima sretnu 2020. Neka nam donese zdravlja, mira, zajedništva i novih učenika!

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23