Tražilica

07900627
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
658
5391
16280
7900627

Proljeće u Ticinu bilo je veselo i aktivno. Učenici hrvatske škole zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali su u proljetno-uskršnjoj radionici koja je ovog puta bila i humanitarnog karaktera.

Učenici su ukrašavali pisanice, radili košarice te pripremili tradicionalni hrvatski slatkiš,  ušećerene bademe. Prigodno upakirane i ukrašene bademe i pisanice dijelili su nakon svetih misa u Ticinu i prikupljali dobrovoljne priloge za pomoć bolesnoj djeci u Hrvatskoj. Smatramo da je najveće blago od srca nešto napraviti, pokloniti i pomoći drugome. Volimo misliti da smo male kapi u moru ljubavi koja povezuje naš narod u Švicarskoj i u domovini.

Majčin dan je obilježen ove godine u Massagnu u crkvi svete Lucije nakon svete mise. Učenici su s učiteljicom pripremili prigodni program i razveselili svoje majke. Recitacijama smo im zahvalili na svemu što čine za svoju djecu i obitelji. Prisjetili smo se i nebeske Majke te domovine. Nakon prigodnog programa organiziran je i domjenak koji su pripremili članovi Misijskog vijeća u Ticinu i tko drugi nego opet naše mame! Hvala mamama i svima koji sudjeluju i podupiru aktivnosti hrvatske škole u Ticinu.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11