Tražilica

08006559
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1537
13728
19423
8006559

Zima je donijela mnogo toga lijepog u naše učionice u Villars-sur-Glaneu, Natersu i Yverdon-les-Bainsu.

Početak zimskog razdoblja obilježili smo jednom posebnom večeri, a bila je to Noć čitanja 2020. Ovogodišnja tema bila je „Sreća“, a tom prilikom čitali smo tekstove, pjevali pjesmice, crtali i razgovarali o tome što je to sreća i što nas u životu čini sretnima. Odgovore naših učenika na pitanje što ih čini sretnima potražite u galeriji fotografija.

Tradicionalne priredbe za Nikolinje ove godine nismo uspjeli održati, ali mali učenici hrvatske nastave u Villars-sur-Glaneu nakon svete mise na hrvatskom jeziku, u nedjelju, 6. prosinca, ipak su posvetili nekoliko riječi tom, svima najdražem, svecu kojeg smo i ove godine željno dočekali.

Ove zime dobili smo priliku svojim pisanim i likovnim radovima sudjelovati u zimskom izdanju Movisa. Naši učenici izrazili su tako riječima i crtežima svoje veselje i radost u iščekivanju božićnih i novogodišnjih praznika i blagdana. Dio radova koje smo priložili možete pročitati u ovom prilogu te pregledati u galeriji.

 

Svijeća

Simbol svijeće palimo da bude lijepo u kući. I da svijetli Božić. Svijeće palimo tijekom Adventa. Prvu svijeću palimo prvi tjedan. Drugu svijeću palimo drugi tjedan, a treću i četvrtu svijeću palimo u trećem i četvrtom tjednu. Poslije četvrte svijeće dolazi Božić. Svake nedjelje pali se jedna svijeća. I to tako ide od početka prosinca do dvadeset i petog prosinca. Za Božić radujemo se darovima i rođenju Isusa.

Lena Jagić, 6.r., Naters

 

Bor

Zelen i ponosan stoji on.

Na glavi, kao šešir, stoji mu žuta zvijezda.

Skoro kao one na nebu koje svijetle

da ne skrenemo s puta.

Ispod njega čeka već poklon.

 

Jednom ponosan nije bio on.

U šumi njemu su odsjekli stopala.

On je pao, a majka je za njime plakala.

Ali sada u kući stoji on.

Leonardo Ević, 7.r., Naters

 

Pismo svetom Nikoli

Djede,

molim te, pomozi djeci koja nemaju jelo i koja nemaju vodu. Pomozi svima koji nemaju odjeću.

Zima je, snijeg pada, hladno je, dolazi Božić.

Lorena Dragičević, 2. r. i Emma Jagić, 1.r., Naters

 

Razgovor o Božiću

Volim zimu zato što volim snijeg. Zimu volim i zbog Božića. Jako volim kititi bor, a volim praviti i kolače. Meni je to jako zabavno. Volim i poklone koje dobijemo za Božić, ali ne volim nositi jakne i ne volim kada je toliko hladno vani.

Jelena Lončarić, 7.r., Naters

 

Ja volim Božić. Najljepše je kada ukrašavaš jelku. Meni najljepši bor ima crvene i plave kuglice. A 24. ili 25. prosinca dobijemo poklone i cijela obitelj je tu. I onda se svi pokloni otvore i gleda se što ima unutra. I možemo jesti kolače i igrati se s novim stvarima.

Anita  Jelaš, 6.r., Naters

 

Svašta se pronađe ispod bora. Ima velikih i malih poklona. Prošle godine sam dobio dron i onda sam ga isprobao na ljetnim praznicima u Bosni i nije radio. Hahahahaha. Gotovo svake godine dobijem Lego kocke jer nemam nikakvih ideja. Tata mi je obećao kupiti veliki dron s kamerom jer onaj mali prošle godine nije radio. Za sada mi je na popisu dron. Jako sam uzbuđen.

Luka Božić, 5. r., Naters

 

Zimske radosti

Jednom sam pravila snjegovića s djedom, tatom i sestrama. Napravili smo mu nos koji se stalno kvario! Kada smo se ujutro probudili neka djeca su ga opet pokvarila!

Katarina Dragičević, 4. r., Naters

 

Za nos ima mrkvu.

Oči i ruke su od drveta.

A tijelo kugle od snijega.

Ja snjegovića uvijek pravim ovako.

Denis Gasser, 3. r., Naters

 

Male, lijepe pahuljice padaju s neba i bojaju zemlju u bijelo. Tako se zna da počinje zima i uskoro sveti Nikola dolazi da nam donese poklone i slatkiše. Kada padne puno pahuljica onda nastane snijeg. U snijegu se igramo i skijamo te gradimo snjegovića i igloo.

David Stažić, 5. r., Naters

 

Ja volim ići skijati. Jako to volim i zato ponekad idem s obitelji ili s prijateljicama, ali poneki put mi je ipak previše hladno.

Marta Jelaš, 5. r., Naters

 

Antonio Matić, 6.r., Vill...
Božić
dinosauri
Emma Jagić, 1.r., Naters
Fribourg 1
Fribourg 2
Fribourg 3
Igor Brezonjić, 3.r., Yve...
Ivo Brezonjić, 6.r., Yver...
Ivona Dragičević, 1.r., N...
izlet u prirodu
Leonardo Ević, 7.r., Nate...
Maria Brnić, 6.r., Yverdo...
moja obitelj
moji hobiji
Samantha Brezonjić, 5.r.,...
Naters 2
Naters 3
Naters 4
Naters 5
nogomet
obitelj i prijatelji
pokloni i Pokemoni
rođendanska proslava
slatkiši
Villars 1
Villars 2
Villars 3
Villars 4
Villars 5
Villars 6
Villars 7
Villars 8
Villars 9
Villars 10
Villars 11
Villars 12
Villars 13
Villars 14
Villars 15
Villars 16
Yverdon 1
Yverdon 2
Yverdon 3