Tražilica

07901184
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
486
5948
16837
7901184

Vijesti iz kantona Aargau

Svake godine u listopadu obilježava se mjesec hrvatske knjige, stoga se u našoj nastavi promiče čitanje na hrvatskom jeziku. S obzirom na skučene mogućnosti uzrokovane pandemijom, bili smo primorani dosta skromno obilježiti ovogodišnju noćčitanja, no naši vrijedni učenici iz Nussbaumena nisu zato ostali uskraćeni za bogatstvo riječi na materinskom jeziku.

Opširnije...

Najljepše, božićno doba godine i prvi tjedan došašća učenici iz Nussbaumena veselo su dočekali, otvorivši za početak božićnu kutiju u kojoj se nalazilo pismo svetog Nikole s različitim zadacima. Trebali su otkriti što više o svetom Nikoli i istražiti zbog čega je bašon zaštitnik djece.

Opširnije...

U subotu, 14. rujna, dio učenika i roditelja HN Nussbaumen posjetio je zabavni park Steinwasen koji se nalazi dvadesetak kilometara južno od grada Freiburga u Schwarzwaldu.

Opširnije...

Kada su u tjednu sjećanja na žrtvu Vukovara  učenici viših razreda osvijestili činjenicu kako su i sada negdje obični mali ljudi nezaštićeni, kako i sada neko dijete ne može uživati u ljepotama bivanja djetetom, kako se i sada negdje događa Vukovar -  onda ste dobili onaj nevini dječji bijes, pitanje zašto, ali i poruke topline i utjehe nepoznatom djetetu.

Opširnije...

Ove godine Majčin dan u Rheinfeldenu obilježili smo 7.lipnja. Program je bio kratak, ali sladak.  

Opširnije...

 

Nakon obrađenog sadržaja, učenici 8. razreda dobili su zadatak napisati izvješće o Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine na kojem je Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila 2. mjesto. Učenici su bez prigovora prionuli poslu, a kad su završili i pročitali svoja izvješća – dogodila se čarolija.

Opširnije...

Ove godine Majčin dan u Oftringenu obilježio se 27.svibnja u učionici. Učenici su i ovaj put pokazali kako su odlični glumci i veliki ljubitelji dramskih nastupa.

Opširnije...