Tražilica

07900075
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
106
4839
15728
7900075

„Otac nije niti sidro koje nas zadržava, niti jedro da nas negdje odvede, već zvijezda vodilja čija ljubav nam pokazuje put.“

 

U petak, 29. ožujka,veselo, zabavno i razigrano, proslavljen je Dan očeva u HN u Nussbaumenu. Cijela učionica pretvorila se u pozornicu na kojoj su djeca pjesmom, recitacijama,sastavima, crtežima i portretima, očevima pokazala koliko ih vole i koliko su važni u njihovim životima.

Dan očeva u Republici Hrvatskoj obilježava se 19. ožujka. Ovaj datum u našoj zemlji odabran je zbog blagdana Svetog Josipa, Isusova oca te se na taj dan slave očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Kao što je sveti Josip već više od tri stoljeća zaštitnik Hrvatske (odlukom Hrvatskog sabora 1687.g.) tako su i naši dragi očevi - naši zaštitnici, naša snaga i naš oslonac. Stoga su im učenici, na njihov dan, od srca darovali priredbu želeći im na taj način zahvaliti na svemu što za njih iz dana u dan nesebično čine.

Prisjetivši se svojih školskih dana te kao pravi prvi učitelji svojoj djeci, „sedmorica hrabrih očeva“  recitirali su na pozornici pjesmice koje su i oni nekada učili u školi. Svojim su izvedbama oduševili sve nazočne, a za hrabrost i nastup nagrađeni su prigodnim čokoladicama (švicarski nožić) kako bi im nastup zasladili te ih potaknuli  i na budući.

Učenici su tatama pripremili i nagradnu igru pogađanja portreta. Na nastavi su crtali portrete svojih tata čiji je zadatak sada bio da prvi pronađu svoj portret na ploči. Pod budnim okom žirija (mame i učenici) proglašen je pobjednik te drugo i treće mjesto, osvojivši tako vrijedne nagrade (kuhače, pregače, krpe, otvarače, zatvarače,..). Ostali sudionici igre koji su imali malo manje sreće, ipak su nagrađeni, i to darovima koje su sami izvlačili iz vreće.

Svi su za trajnu uspomenu dobili portret koji su učenici s ljubavlju za njih nacrtali. 

Nakon programa uslijedila je zakuska uz kolače, grickalice i piće koju su pripremile mame.

 

Sretan Dan očeva svim tatama!

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21