Tražilica

07953651
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
420
1575
41376
7953651
Vijesti iz kantona Basel Stadt & Land

Knjiga čarobnih formula/ Das Buch der magischen Formeln

U srijedu 23. rujna 2020. u 14.30 sati održat će se čitanje priče na hrvatskom jeziku u Gradskoj knjižnici JUKIBU u Baselu. Pozivamo sve ljubitelje knjiga, dobrih priča, one koji njeguju i vole hrvatski jezik, da dođu i podrže snagu i ljepotu hrvatske riječi u dijaspori.

Opširnije...

U nedjelju, 19. svibnja, učenici hrvatske nastave iz Basela (Brunnmatt i Wasgenrig) i Liestala izveli su svečanu priredbu za Majčin dan u crkvi sv. Michaela nakon misnog slavlja i nastupa prvopričesnika. 

Opširnije...

U subotu, 11. svibnja, u Baselu se održao Prvi višejezični baselački festival u Školi Theobald Baerwar. U bogatom internacionalnom višejezičnom programu između 36 jezika učenici i roditelji HN iz Basela i Liestala predstavili su na hrvatskom jeziku svojom radionicom Glagoljica- hrvatska kulturna baština s nogometnom groznicom / Glagolitic- kroatisches Kulturerbe mit Fussballfieber.

Opširnije...

U sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige pod motom U ritmu čitanja!  krenuli smo u Liestalu čitati i analizirati cijenjeni hrvatski roman za djecu Čudnovate zgode šegrta Hlapića spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.

Opširnije...