Tražilica

08006550
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1528
13719
19414
8006550
Vijesti iz kantona Thurgau

Ovaj je vikend u Arbonu protekao radno. Prvo smo u subotu, 30. studenoga, imali Nikolinje na koje su se rado odazvali roditelji, ali i šira rodbina i prijatelji, kako bi bodrili naše male i vrijedne učenike koji su, dok su se roditelji smještali u publici, ponavljali u sebi recitacije i tekstove pjesmica koje su pjevali.

Opširnije...

U subotu 15. lipnja u Arbonu je održan Internacionalni festival kultura- IKA. Kako je tema ove jubilarne 10. IKE bila nastava materinskog jezika i kulture, učenici i roditelji iz Arbona objeručke su prihvatili priliku i predstavili svoju školu široj zajednici.

Opširnije...

Učenici hrvatske škole u subotu 5. svibnja 2018. sudjelovali su u programu obilježavanja Majčinoga dana u Kreuzlingenu. Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Mika Stojić, a nastavljen je u crkvenoj dvorani gdje se okupilo mnoštvo uzvanika kako bi proslavili dan posvećen majkama.

Opširnije...

Djecu u Arbonu je sveti Nikola posjetio tek 15. prosinca ali nisu mu zbog toga ni malo zamjerili. Znaju oni da je njegov put dug i iscrpljujuć, a vreća svake godine sve teža i sve veća te da će ipak stići do svih.

Opširnije...

Nedjelja poslijepodne idealno je vrijeme za druženje i gledanje dječjeg filma na hrvatskom jeziku. S obzirom da djeca jako vole napete kriminalističke filmove, logičan izbor bio je film „DUH U MOČVARI“.

Opširnije...

U nedjelju, 24. lipnja učenici i roditelji iz Arbona proslavili su kraj još jedne uspješne školske godine sad već tradicionalnim izletom na Bodenskom jezeru.

Opširnije...

Od 13. prosinca 2017. godine hrvatska škola bogatija je za još jedno nastavno mjesto. U Kreuzlingenu, na granici s Njemačkom, s nastavom je započela hrvatska škola u kojoj mali Hrvati imaju prilike stjecati znanja o svojem materinjem jeziku i domovini.

Opširnije...

Roditelji i učenici iz Kreuzlingena okupili su se u subotu 16. lipnja u Landschlachtu na obali Bodenskog jezera kako bi proslavili završetak školske godine na nedavno otvorenom nastavnom mjestu te se pozdravili s učiteljicom koja se vraća u domovinu. 

Opširnije...

U nedjelju, 11. lipnja učenici hrvatske škole iz Arbona sa svojom učiteljicom i roditeljima proveli su ugodno cjelodnevno druženje zu roštilj i prekrasan pogled na Bodensko jezero u Arbonu.

Opširnije...