Tražilica

07907905
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
969
5897
23558
7907905

U nedjelju, 11. lipnja učenici hrvatske škole iz Arbona sa svojom učiteljicom i roditeljima proveli su ugodno cjelodnevno druženje zu roštilj i prekrasan pogled na Bodensko jezero u Arbonu.

Već u ranim prijepodnevnim satima tate su zauzeli lijepo mjesto u hladovini pored jezera i počeli s pripremom roštilja. Uskoro su se pridružili i ostali. Mame su bile zadužene za salate i kolače, a djeca za društvene igre. Tata Mladen Š.  je bio zadužen za kupovinu mesa, tata Mladen H. nam je donio stolove i klupe, a tata  Antun se zbilja dobro namučio s roštiljem dok je nahranio nas čak četrdesetak. Vrijeme je bilo idealno, toplo s ugodnim povjetarcem. Jezero je mamilo da se u njega uđe. Sezonu kupanja otvorili su Mateo i Luca. Ni Maja, Miriam i Rebeka nisu mogle odoljeti i nije im smetalo što nemaju kupaći. Odjeća se na plus trideset ionako brzo suši. Bilo je vremena za “Volim Hrvatsku”, “Čovječe ne ljuti se” i ostale društvene igre, spinnere, kartanje, odbojku na pijesku, nogomet, popodnevno drijemanje pa čak i za čitanje školskog lista “Govorimo hrvatski”.

Zahvaljujem predsjednici MŠO gđi Brankici Jurilj na organizaciji izleta a svima ostalima (malima i velikima) na odazivu. Uz hranu i piće koje su ponijeli, puno je važnija dobra volja i veselo raspoloženje koje su međusobno širili. Zaključili smo da čovjek ne treba daleko putovati da bi se dobro proveo te da ovo druženje uz jezero definitivno treba ponoviti.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20