Tražilica

07953638
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
407
1562
41363
7953638
Vijesti iz kantona Vaud

Učenici hrvatske nastave iz Veveyja, u društvu roditelja i učiteljice, 12. veljače 2020. posjetili su knjižnicu Globlivres u Renensu. Riječ je o interkulturalnoj knjižnici koja nudi naslove na gotovo 300 različitih jezika, a među njima svoj odjel ima i hrvatski jezik.

Opširnije...

Svi učenici već dobro znaju da je Hrvatska mala zemlja velikih sportaša te su osobito ponosni činjenicom da je to zemlja njihovih korijena. 

Opširnije...

Druge nedjelje rujna učenici i roditelji hrvatske nastave u Yverdon-les-Bainsu uživali su u prekrasnom krajoliku uz jezero u svojem gradu.

 

 

 

 

Više...

Unatoč najavi otvaranja Hrvatske škole u Montreuxu krajem prošle godine, nastava hrvatskog jezika i kulture za učenike s tog područja s radom počela je 15. ožujka u Veveyju.
Opširnije...

Učenici hrvatske nastave u Lausanni imali su prilike razgledati uratke učenika koji pohađaju redovnu nastavu škole gdje se odvija i hrvatska nastava.

 

 

 

Više...

Učenici Hrvatske nastave u Lausanni i Yverdon-les-Bainsu proučavali su poslovice u kojima se pojavljuju životinje da bi nas naučile životnim mudrostima.

Više...

 

Veljača prevrtača i ove je godine pokazala svoje lice - primijetili smo šarolike vremenske prilike te proučavali bogate i zanimljive karnevalske običaje u domovini.

 

 

 

Više...

S istočne strane Ženevskog jezera, iz gradića s pogledom na francuske Alpe, Montreuxa, stiže jedna lijepa vijest. Zahvaljujući motivaciji hrvatskih obitelji s tog područja, u tijeku je otvaranje Hrvatske škole.

Opširnije...

Dan sjećanja na Vukovar u školama Lausanne i Yverdon-les-Bains obilježili smo toplim bojama.

 

 

 

Više...