Tražilica

07907214
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
278
5206
22867
7907214

U sklopu projekta Geschichtenbaum JUKIBU knjižnice koji se redovito ostavaruje tijekom školske godine u suradnji s učiteljima materinskog jezika i kulture u Baselu, a na sam Europski dan jezika 26. rujna 2018. godine ostvarena je i suradnja s učenicima baselačkih škola i učiteljicom hrvatskoga jezika.

U ranim poslijepodnevnim satimau JUKIBU knjižnici održano je čitanje priče na hrvatskom i njemačkom jeziku i radionica vezana za naslov i temu priče.

Riječ je o slikovnici Ica lažljivica hrvatske književnice Sonje Tomić. Djevojčica Ica nakon prvomajske šale počne izmišljati i lagati - sve dok ne dospije u Lažigrad. Što se tamo dogodilo maštovito su prikazali učenici svojim likovnim uradcima dviju baselačkih škola- Brunmatt i Wasgenring uz pomoć i podršku nekoliko mama.

 Iako nas nema puno u Baselu, odaziv učenika je bio velik. Učenici su pokazali iznimno zanimanje za ovakvu vrstu čitanja izvan učionice te se lijepo zabavali i podružili tijekom radionica koje su uslijedile nakon pročitane priče.

U knjižnici JUKIBU nalazi se i odjeljak s naslovima knjiga na hrvatskom jeziku koji je prava oaza za sve ljubitelje čitanja knjiga na hrvatskom, kao i na drugim jezicima koji se koriste u Baselu.

U sklopu suradnje s JUKIBU knjižnicom  u Baselu je održan i Festival čitanja u Kannenfeldparku 26. kolovoza 2018. godine.

Kao učiteljica hrvatskoga jezika i kulture u Baselu čitala sam knjigu/slikovnicu  Zdenka Jelčića i Karla Sautera - Mačak, namijenjenu svim uzrastima. Odaziv Hrvata je bio slab. Velik interes za knjigu pokazali su Švicarci koji su nakon čitanja imali brojna pitanja o Hrvatskoj i samoj knjizi.

Dalje nastavljamo ploviti baselačkim jezičnim bespučjima sa sljedećom postajom na baselačkom brodu na Rajni. Sve to u siječnju kada ćemo se obiteljski družiti i poslužiti u Lesecafeu slušanjem priča na različitim jezicima među kojima će biti zastupljen i najljepši jezik na svijetu- hrvatski jezik!

 

Čitanje priče Ica Lažljiv...
Čitanje priče
Čitanje priče
Čitanje priče
Ica Lažljivica-Allin Lugn...
Izrada dvojezičnog naziva
Radionica
Maštovito stvaranje crtež...
Radionica
Radionica
Radionica
Vrijedne ruke učenika i m...
Najmlađi slušači priče
Lažigrad i likovni radovi
Postavljanje natpisa Laži...
Lažigrad, Lara Ćorić, 4.r...
Lažigrad, Lana Ćupić 3.r....
Lažigrad, Lea Gregorović ...
Lažigrad, Marina Vukadin,...
Lažigrad, Marko Anđelić, ...
Lažigrad, Mia Čular, 3.r....
David Ćorić, 6.r., HN Rhe...
Festival čitanja 26.8.201...
Festival čitanja 26.8.201...
Festival čitanja 26.8.201...
Festival čitanja 26.8.201...
Festival čitanja program ...
Opušetno i zadovoljno nak...
Sretan završetak priče