Tražilica

07029400
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
245
1620
14943
7029400

U subotu, 11. svibnja, u Baselu će se održati Prvi višejezični baselački festival u  Školi Theobald Baerwar (Mali Basel).

U bogatom internacionalnom višejezičnom programu između četrdeset jezika učenici i roditelji Hrvatske nastave iz Basela i Liestala predstavit će se i na hrvatskom jeziku svojom radionicom Glagoljica- hrvatska kulturna baština s nogometnom groznicom / Glagolitic- kroatisches Kulturerbe mit Fussballfieber. Na otvorenju programa hrvatsku školu i hrvatsku manjinsku zajednicu predstavit će učenik HN iz Liestala, a svečani program otvorit će pjevači zbor djevojaka Kulturno-umjetničkog društva Croatia Basel.

Nakon otvorenja programa započet će zabava za svu djecu, odnosno učenike koji pohađaju školu na materinskom jeziku - skupljanje bodova na radionicama na različitim jezicima koji se uče u Baselu. Za one koji budu najuspješniji, pripremljene su i nagrade!

Cilj Festivala je osvijestiti važnost učenja materinskih jezika, potaknuti djecu koja se ne služe materiskim jezikom da ga počnu učiti i dobro se zabaviti u subotu!

Svi koji nemate isplaniranu subotu, dođite sa svojom djecom u Basel.