Tražilica

07899284
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
206
4048
14937
7899284

Na prijedlog učiteljice Hrvatske dopunske škole u Švicarskoj Andrijane Matić Matičević organiziran je Sportski dan u Reinachu kod Basela za učenike hrvatske nastave iz Basela, Liestala, Oftringena i Rheinfeldena.

Predstavnici  Nogometnog kluba Posavina iz Basela g. Andrija Jelinić i g.Jozo Dragičević, te članovi NK Posavina, u suradnji s roditeljima učenika HDŠ u Švicarkoj, članovima Kulturno - umjetničkog društva Croatia Basel, uz pomoć i podršku Udruge roditelja HDŠ-e u Švicarskoj i fra Petra Topića pripremili su prelijepo druženje za učenike koji pohađaju hrvatsku nastavu, njihove roditelje, kao i za sve članove lokalne i šire zajednice Hrvata koji žive u tom dijelu Švicarske.

Sportski dan započeo je okupljanjem roditelja, učenika i prijatelja  u jutarnjim satima na sportskom terenu Fichten podjelom učenika natjecatelja na dvije ekipe u bojama hrvatskoga grba - Crvenih i Bijelih. U pratnji tamburica i članova KUD-a Croatia Basel učenici HDŠ-a otvorili su sportske igre otpjevavši hrvatsku himnu. Uslijedilo je natjecanje u nekim starim tradicionalnim hrvatskim igrama; skakanju u vrećama, bacanju potkova, igri alke, povlačenju užeta i utrci s preprekama i punjenjem boca vodom.

Podnevni predah za ručak  začinili su članovi NK Posavina specijalitetima s roštilja i osvježavajućim napitcima dok su vrijedne ruke majki pripremile kolače za desert. Članovi KUD-a Croatia Basel zaplesali su kolo, a potom su zaplesali i roditelji. Sva djeca dobila su hot- dog i sok, a novac od prodanih kolača i kava skupljao se kao prilog za izlet učenika.

Nakon ručka odigrana je stara ekipna igra graničara, igra iznenađenja - bušenje balona i mali nogomet. Nakon svih igara ekipa Crvenih se pokazala nešto boljom osvojivši 5 bodova dok je ekipa Bijelih osvojila 3 boda. Pobjednika nije bilo jer su toga dana svi učenici bili najbolji, svatko je dao ono najbolje od sebe pokazavši izvrstan sportski duh upornosti i discipline u svim sportskim igrama.

Sportski dan učenika različitih škola iz različitih kantona povezao je učenike i roditelje Hrvatske dopunske škole u Švicarkoj bojama hrvatske i švicarske zastave.

 

Okupljanje na sportskom t...
Pozdravni govor učiteljic...
Ekipe u bojama hrvatskog ...
Ekipa Bijelih
Otvorenje igara
Ekipe za skakanje u vreća...
Skakanje u vrećama
Pripreme za bacanje potko...
Bacanje potkova- Bijeli
Bacanje potkova Crveni
Bacanje potkova
Alka
Razigrane mame
Najmlađi alkar
Povlačenje užeta
Povlačenje užeta Crveni
Povlačenje užeta Bijeli
Punjenje boca uz trčanje ...
Punjenje boca vodom- Bije...
Punjenje boca vodom- Crve...
Trčanje s preprekama
Vrijedna ekipa NK Posavin...
Članovi KUD-a Croatia Bas...
Podnevno druženje
Ćevapi g. Joze Dragičević...
Uživancija u hladu
Ukusni ćevapi
Hot-dog za učenike HDŠ
Druženje roditelja i učen...
Graničar
Bušenje balona
Mali nogomet
Igra na pijesku
Ekipe u bojama hrvatskog ...