Tražilica

07911415
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1178
1178
27068
7911415

U srijedu, 23. svibnja 2018.g., u Interkulturalnoj knjižnici JUKIBU  u Baselu po prvi put je održan Dan čitanja u Švicarskoj. Skupina učenika hrvatske nastave iz Basela dobila je pozivnicu i priliku sudjelovati  u čitanju priča na stranim jezicima koje se po prvi puta organiziralo u Švicarkoj pod nazivom Schweizer Vorlese Tag.

Po dolasku u JUKIBU knjižnicu  učenici su dobili mjesto za stolom u prizemlju gdje je bila servirana knjižica s izborom književnih djela na različitim jezicima: arapskom, portugalskom, talijanskom, mađarskom,francuskom, turskom, njemačkom, engleskom, japanskom, tamilskom, španjolskom...

Učenici su izabrali slušati priče na arapskom, turskom, japanskom i španjolskom. Iako nitko od učenika ne govori  tim jezicima, uz sjajnu interpretaciju čitateljica na njihovim  izvornim jezicima, svi su mogli razumjeti sadržaje priča. Učenicima se najviše svidjelo čitanje jedne slikovnice na španjolskom jeziku  zbog sjajne interpretacije gospođe Neni koja je zanimljivom glumom sadržaja priče pomogla učenicima razumjeti priču.

Učenici hrvatske nastave mogli su uživati u pričama nekih neobičnih junaka kao što su Kocka i Trokut, upoznati mitove nekih drugih kultura i doživjeti bogatstvo i ljepotu komunikacije na različitim jezicima koja se razumije samo onda kada se čita i sluša srcem!

 

Kutak za knjige na hrvats...
Praćenje priče na španjol...
Slušanje priče na arapsko...
Slušanje priče na turskom...
Slušanje priče na turskom...
Slušanje priče na španjol...
Slušanje priče na španjol...
Slušanje priče na španjol...
Slušanje priče na španjol...
Čašćenje nakon slušanja p...
Čitanje knjige na hrvatsk...
Čitanje na španjolskom
Čitanje na španjolskom