Tražilica

07908012
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1076
6004
23665
7908012

Hrvatske božićne pjesme i popijevke, uz brojne druge jedinstvene hrvatske božićne običaje, zauzimaju posebno mjesto u hrvatskoj tradiciji slavljenja Božića, jednog od najljepših katoličkih blagdana.  Raznovrsne su, lijepe i melodične te su se u narodu sačuvale tradicionalno se pjevajući u vrijeme došašća na liturgijskim i neliturgijskim slavljima. U mnogim gradovima i mjestima u Republici Hrvatskoj, kao i širom svijeta, gdje god žive Hrvati, organiziraju se božićni koncerti te na taj način pridonose očuvanju hrvatske glazbene baštine.

Božićni koncert u Nussbaumenu održan je 15.12.2018.g. u organizaciji Hrvatske katoličke misije Aargau.

Koncert je započeo božićnom pjesmom Radujte se narodi svih sudionika programa pod ravnanjem gospođe Slavke Minarski, voditeljice zborova pri Katoličkoj misiji Aargau.

Veliki misijski zbor Aargau, VIS Agape zbor mladih Aargau i Dječji zbor Aargau koje je pripremila gospođa Slavka Minarski, predstavili su svoj bogat program, spoj tradicijskih i novokomponiranih božićnih pjesama. Svaki zbor otpjevao je tri božićne pjesme.

U pauzama izmjena nastupa zborova učenici HN Nussbaumen izveli su pripremljeni božićni program - male scenske igre i krasnoslov božićnih pjesama.

KUD Zlatni vez iz Solothurna predstavio se prigodnim folklorom – narodnim božićnim popijevkama i bogatim narodnim nošnjama.

Zajedničkim pjevanjem pjesme Zvončići završio je službeni dio koncerta. Druženje se nastavilo u dvorištu ispred crkve uz upaljene badnjake i tadicionalna hrvatska jela.

 

Zahvaljujemo gospođi Sibylle Lovrić-Sep na ustupljenim fotografijama i videu koje objavljujemo u ovom prilogu.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13