Tražilica

07900954
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
256
5718
16607
7900954

Svake godine u mjesecu studenom učiteljice hrvatske škole u Švicarskoj okupljaju svoje učenike u večernjim satima na Noć čitanja. Jedan od omiljenih događaja u hrvatskoj školi uvijek je rado posjećen jer je to još jedna prilika da se družimo, čitamo, učimo i maštamo zajedno. Ove godine tema Noći čitanja bile su boje pa su u skladu s temom učenici čitali ulomke iz Crvenkapice, Bijelog klauna, Ljubičastog planeta i Duge. Slušajući djecu i priče roditelji su se vratili u djetinjstvo, a djeca su nam pokazala kako je i usprkos djetinjoj sramežljivosti želja za sudjelovanjem i druženjem jača i kako bez obzira na modernu tehnologiju, knjiga i priča i dalje imaju svoju snagu.

Nakon natjecateljskog dijela u kojem su prva mjesta osvojili Gabriela Šestan, Ivon Matić i Alessandro Barun, imali smo i edukativni dio. U edukativnom dijelu sudjelovali su i učenici koji nisu čitali, ali su došli kao podrška svojim kolegama. Učili smo što je boja, kako nastaje, kako utječe na nas, a onda smo odigrali i kviz u kojem je teško bilo izabrati tko je bolji jer su svi znali odgovore na sva pitanja.

U organizaciji su kao i uvijek pomogli članovi Misijskog vijeća na čelu s fra Slavenom, članovi Hrvatskog kluba u Ticinu i svi roditelji koji su sa svojom djecom došli podržati rad hrvatske škole čiji su dio. 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16