RSS

Autor: Jadranka Kovačević

 

U nedjelju ujutro 27. 9. 2015. učenici HN ZÜRICH/Friesenberg, njihovi roditelji i učiteljica krenuli su na izlet u Alpe-Elm, koji su smješteni u kantonu Glarus.

Tijekom vožnje do odredišta uživali smo u idiličnom, alpskom okružju. Nakon dolaska u Elm žičara nas je odvezla na uzvisinu od 2000 m. Tu nas je dočekala magla koja se prilikom  našeg spuštanja razišla. Na 1700 m smo se u autentičnom alpskom restoranu okrijepili toplim i hladnim napitcima. Boravak na njegovoj terasi pružio nam je prekrasan pogled na okolne vrhove, na Martinsloch, tektonsku Sardonu, područje koje je pod zaštitom UNESCO-a. Tijekom daljnjeg spuštanja uživali smo otkrivajući zaštićeno alpsko cvijeće, otrovne gljive, vidjeli smo i čuli svisce, vidjeli krdo krava na ispaši na proplanku.

Restoran Ämpächli smješten je na 1400 m nadmorske visine. Tu smo na sunčanoj terasi ručali uz prigodnu glazbu koju je izvodio „alpski“ sastav. Poslije ručka djeca su se zabavljala na trampolinu, jašući ponije, tražeći zlato u gorskom potoku, odmarajući se u sjedaljkama i vozeći se na karuselu.

Nakon svih avantura uslijedio je povratak u Zürich.

 

 

 
 
Powered by Phoca Gallery