RSS

Autor: Diana Batinović Anić

 

Neposredno pred početak zimskih praznika napravili smo malu božićnu radionicu u Zürichu.

U ovom mjesecu ljubavi, sreće, obiteljskog okupljanja i darivanja, učenici hrvatske nastave Zürich Kappeli izrađivali su božićne čestitke.

Ove godine su se s posebnim oduševljenjem prihvatili posla jer sam im objasnila da ćemo čestitke prodati u humanitarne svrhe te time pokušati pomoći onima, kojima je to najpotrebnije. Svi su se složili da bi to bio predivan osjećaj, nekome nepoznatom uljepšati Božić.

Učenici su dali sve od sebe kako bi izradili što više čestitki, a svaka od njih bila je posebna i na svoj način lijepa. Koristili smo različite tehnike izrade: crtanje, bojanje, kolaž te ukrašavanje raznovrsnim  materijalima.

U crkvi svetoga Josipa u Zürichu, nakon nedjeljne svete mise, učenice škole Kappeli izložile su čestitke, a vjernici su dali svoje velikodušne priloge. Bili smo oduševljeni kad smo vidjeli da su čestitke rasprodane u svega nekoliko minuta, a prilozi su se ostavljali i nakon što su sve čestitke rasprodane.

Tko nam je sve pomogao u ostarenju naše zamisli o humanitarnoj božićnoj radionici, kome ćemo možda ovog Božića izmamiti osmijeh na lice te kako je naša dobrotvorna akcija završila, detaljno ćemo objaviti u nekom sljedećem prilogu, nakon zimskih praznika.

Do tada vas srdačno pozrdavljamo i želimo sretne blagdane.

 

 
 
Powered by Phoca Gallery