RSS

Hvalevrijedna interkulturalna suradnja Gradskom knjižnicom Aarau proširena je i obogaćena zajedničkim uključivanjem u manifestaciju obilježavanja za hrvatsku dječju književnost velikog jubileja - Hlapić 2013., Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti, povodom stote godišnjice objavljivanja dječjeg romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić - Mažuranić. Suradnja je obuhvatila dvojezično čitanje ulomaka i izradu mega rođendanske čestitke u lipnju u prostorima knjižnice.

Hlapićevu su rođendansku čestitku tada na daljnjim aktivnostima na hrvatskoj nastavi potpisali svi učenici, sa samo djeci svojstvenom radošću i znatiželjom, nastavnih mjesta kantona Aargau - Aarau, Lenzburg, Wohlen, Spreitenbach i Menziken. Nastavne aktivnosti obuhvatile su i, osim iščitavanja te analize probranih ulomaka u svrhu približavanja lika šegrta Hlapića učenicima, stvaralačku radionicu na kojoj su djeca imala priliku biti mali postolari na jedan sat i osmisliti vlastiti dizajn cipela.

Te su naše šarene i unikatne cipelice tada prošetale do ureda koordinacije u Dietikonu, gdje ih tijekom jeseni imate priliku vidjeti izložene. Ta nas je aktivnost naučila vrstama cipela, a bavili smo se i tradicionalnih hrvatskih zanatima, vrijedno opisujući, crtajući i pamteći što izrađuje urar, a što vlasuljar. 

 
 
Powered by Phoca Gallery