RSS

Autor Ivana Čagalj   
Utorak, 14. lipnja 2016. 08:30


U posljednje nastavne dane zakročili smo podjelom knjižica, druženjem van učionica i gledanjem utakmice u Hrvatskom klubu.

 

Zbog roditeljskih obveza tijekom tjedna i učeničkih obveza i priredbi posljednjih nastavnih dana, dodjelu knjižica za neka nastavna mjesta već smo obavili. Tako smo u Biasci popričali uz kavu i slatkiše u parku gdje su se učenici obradovali toboganima i ljuljačkama. U nedjelju smo zajedno odgledali utakmicu Hrvatska – Turska, a onda smo pobjedu naše momčadi kratko proslavili sladeći se sokićima i grickalicama u Hrvatskom klubu u Cadenazzu. Učiteljica nas je posjela, malo ishvalila i roditelje i učenike te podijelila učeničke knjižice za nastavna mjesta Bellinzona i Ascona. Osmaši su dobili medalje za uspomenu na godine truda u Hrvatskoj školi. Učiteljica je navela projekte u kojima smo ove godine sudjelovali kao i natječaje na koje smo se prijavili. Tako, uz već tradicionalne priredbe za Nikolinje i Majčin dan, izdvajamo sljedeće izvannastavne aktivnosti:

- dopisivanje s učenicima iz Njemačke

- skupljanje priloga za obitelj Boroš iz Osijeka na priredbama

- radionice u Klubu: prikazivanje hrvatskih filmova za djecu, izrada božićnih čestitki i ukrasa, radionica na temu glagoljice, pisanje poezije za natječaj, izložba stripova koje možete vidjeti u fotogaleriji

- izložba likovnih radova na temu hrvatskih nacionalnih parkova u Veleposlanstvu u Bernu

- tiskanje učeničkih prijevoda hrvatskih pjesama i snimanje CD-a s recitacijama

- 4. mjesto na natječaju „Glagoljica u dječjem oku i srcu“, Iserlohn – Rim – Molise

- posebna pohvala na poetskom natječaju „Castello di Duino“ u Trstu

- izvedba „Malog princa“ na kazališnom susretu u Freienbachu

- multikulturalni susret u Bellinzoni i predstavljanje hrvatske zajednice

- pisanje i crtanje radova za Školski list i za internetsku stranicu Hrvatske nastave.

 

U Bellinzoni, Biasci, Massagnu i Asconi ovaj ćemo se tjedan i dalje družiti s djecom i roditeljima unutar i van školskih prostorija, dodijelit ćemo knjižice onima koji ih još nisu dobili, veselit ćemo se skupa nadolazećim školskim praznicima i povratku u domovinu.

Sve drage čitatelje pozdravljamo do rujna i upućujemo na sljedeći članak o početku nove nastavne godine. Želimo vam puno sunca, sna i druženja, svega onoga što nedostaje i nama u Švicarskoj i vama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svim državama odakle nas pratite!

 

 

 
 
Powered by Phoca Gallery