RSS

Iako se održava neposredno poslije redovne švicarske nastave, hrvatska nastava privlači velik broj učenika koji vole dolaziti u školu i ponose se time, jer i sami primjećuju napredak u školi. Vole se družiti s ostalim učenicima i nastavu, iako zahtjevnu, smatraju zabavnom.

 

Zašto idem u Hrvatsku školu ?

Ja idem u Hrvatsku školu zbog prijatelja i jer hoću više saznati o mojoj državi. Mene zanimaju stara naselja u Hrvatskoj.

Škola se nalazi preko puta „COOP“-a. Ja idem u 1. grupu. Škola počinje u 13:30 sati. Nastavu održava učiteljica Tamara Benčić.

Ja u školu idem 7 godina, a iduće godine ću nažalost imati popodne švicarsku školu, pa neću moći ići u Hrvatsku školu. Nastava u 1.grupi traje do 15 sati. Ima male i velike djece i svi se dobro slažu. U pauzi se možemo lijepo zabavljati i igrati se svi zajedno. Najviše mi se sviđa kad ima puno djece i mi se možemo svi skupa igrati društvene igre.

Mi imamo puno knjiga u kojima pišu jako zanimljive stvari, ali ponekad ima i stvari koje me manje zanimaju. Ponekad gledamo film i to mi se jako sviđa. Kod kuće ponekad ne bih išla u školu, ali moja mama voli kad idemo u Hrvatsku školu. To je bila njena želja. Danas ja znam bolje govoriti i čitati. Ja više znam o Hrvatskoj zanimljive stvari. Ja imam prijatelje koji su isto porijeklom iz Hrvatske, ali oni ne mogu pričati tako dobro hrvatski. Onda sam ja ponosna jer idem u Hrvatsku školu.

Ja volim ići u Hrvatsku školu .

Gabrijela Šimović, 7.r., HN Emmenbrücke

 

Zašto idem u Hrvatsku školu ?

Ja idem u Hrvatsku školu svaku srijedu. Ponekad sam bolesna ili ne mogu doći.

Ja idem u Hrvatsku školu zato da bi mogla bolje čitati, pisati i više znati o biljkama i životinjama. Ja puno učim kad sam u Hrvatskoj školi. Imamo i pauzu da se odmorimo od učenja.

Meni je lijepo kad gledamo film, crtamo, radimo ručni rad, idemo na izlet. Jednom smo išli u Europa park i bilo je super. Ponekad dobijemo recitacije za Nikolinje ili Majčin dan. Meni je super da dođu i moji prijatelji. Sviđa mi se kad pričamo o interesantnim stvarima kao što su biljke i životinje.

Ja volim ići u Hrvatsku školu. Ponekad je tako zabavno !

Dorotea Pavlović, 5.r., Emmenbrücke

 

 
 
Powered by Phoca Gallery