RSS

Hrvatska nastava u Oftringenu traje već gotovo mjesec dana. Učenici su nakon praznika rado prepričavali svoje ljetne zgode, iznosili ideje za ovu školsku godinu, a potom smo se upoznali  s novim udžbenicima te su djeca počela vrijedno raditi i učiti iz njih. Ondje nam je zapeo za oko pas dalmatinac. To nas je potaknulo na crtanje, ali i na pisanje o vlastitim kućnim ljubimcima. A ako nemamo kućnoga ljubimca, tada smo ga zamislili.

 

Moj pas zove se Maza. Kako mu ime kaže, voli se maziti i igrati. Najdraže mu je jesti pseće kekse ili meso. Dugačak je, ima žutu dlaku i velike zube. Maza ima tri godine i često se igra sa svojim prijateljem koji se zove Medo. Medo izgleda slično kao Maza, malo je veći.

Tomislav Herak, 5. r.

 

Ja bih volio imati smeđeg majmuna jer su smiješni i ispuštaju zabavne zvukove. Čak bih i ja katkad volio biti majmun jer se oni znaju najbolje penjati.

Adrian Trupina, 4. r.

 

Moj pas zove se Maza. Ima tri godine i žute je boje. Maza puno laje i puno se mazi. Maza je ženka, mala je i slatka.

Lucija Herak, 3. r.

 

Ja imam macu koja se zove Đeri. Ona je u Hrvatskoj i kada mene nema, pazi je moj rođak. Crno-bijele je boje i ima dugačak rep. Đeri ima osam mjeseci, umiljata je i poslušna. Kada je gladna, sama si traži hranu. Uvijek skače za lopticom koju joj bacam. Uvijek sam tužna kada idem s odmora jer napuštam svoju malu macu.

Valentina Volić, 4. r.

 

Moj kućni ljubimac zove se Mrki. Mrki je pas crne dlake, a na pojedinim mjestima vide se i bijele dlake. Nalazi se u Bosni iako bih ja više volio da je u Švicarskoj. Čuva našu kuću i vrlo je opasan. Dajem mu jesti meso i sve ono što ostane od hrane, pogotovo kosti. Pazim i na to da puno pije. Često se igramo, puštam mu glazbu koju i ja slušam i svaki dan ga vodim u šetnju. Mrki voli samo ženske pse i mene.

Robin Trupina, 6. r.

 

Ja nemam kućnog ljubimca, ali rado bih imao majmuna. Pazio bih na njega i igrao se s njim. Uzeo bih ga u školu. Taj moj majmun zove se Maze i smije jesti banana koliko hoće. On voli mene i shake od banane. Pleše uz glazbu i dere se dok se kupa. Voli se penjati. Igramo se zajedno i gledamo South Park. Malo je tužan jer ne smije u Europa-Parku na Silver-Star. Voli se namazati gelom pa izgleda kao mačka koju je netko taknuo elektrošokerom. Ne voli vrijeme jer vrijeme brzo prolazi. Nažalost, ja nemam tog majmuna, ali on živi u mojoj mašti.

Damjan Marjanović, 6. r.


 
 
Powered by Phoca Gallery