Hrvatske škole Zug, Altdorf, Brunnen, Thalwil i Einsiedeln  i učenici đakovačke osnovne škole „ Ivan Goran Kovačić “ od ove jeseni pokreću  zajednički pokret dopisivanja.

Cilj je razvijati komunikacijske i socijalne vještine djece, a mogućnosti koje danas za to imamo na raspolaganju su brojne: viber, whatsapp, facebook, mail, klasična pošta i dr. - prema izboru svakog pojedinca.

Učenici Hrvatske škole u Švicarskoj đakovačkim vršnjacima pisat će na hrvatskom jeziku, dok će pisma ili poruke školaraca iz Hrvatske biti na njemačkom jeziku koji je njima izborni predmet.

Kroz međusobni kontakt zadatak će, između ostalog, biti i istraživanje o pojedinostima školskog sustava jedne i druge države, načinu na koji djeca provode svoje slobodno vrijeme, hobijima, izlascima i svemu što je predmet njihova interesa, ovisno o uzrastu.

Osim jezične prakse, bit će tu zasigurno vrlo zanimljivih socioloških usporedbi i zaključaka, a nadamo se da će se iz navedenog projekta izroditi i poneko pravo prijateljstvo.

 

 

Cialis může být získány v různých zemích, a to není vynikající. Vše se dá vysvětlete. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlením pro všichni, co se děje a vláda to ví.