Tražilica

06983514
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
628
10725
9548
6983514

 

Kako bismo iskoristili prostorije našeg ureda u Dietikonu, odlučili smo se za subotnje projekcije filmova za djecu. Prva filmska matineja održana je u subotu, 28. siječnja 2012. u 11.00 sati. Događaju su nazočile učiteljice Ana Šebo i Diana Foro, uz potporu koordinatorice Gordane Kešine. Učenici hrvatske nastave iz Dietikona i Spreitenbacha, zajedno sa svojim roditeljima, rado su se odazvali našem pozivu i uz kolače, kokice i sokiće, uljepšali zajedniči događaj.
 
Gledali smo film „Crvena Zora“, snimljen prema kultnom romanu Kurta Helda, a čiji je istoimeni roman doživio u Njemačkoj preko 35 izdanja. Učenici ga u švicarskim školama čitaju kao obveznu lektiru, ali malo tko od njih zna da je glavni lik filma, četrnaestogodišnja Zora, Hrvatica, te da se radnja filma odigrava u Senju 30-tih godina 20. stoljeća. „Crvena Zora“ spada u red nezaboravnih likova dječje književnosti, poput Huckleberryja Finna i Olivera Twista, te u sebi nosi snažnu socijalnu poruku.
 
 
 
 
 
 
 

Cialis moci být získaná v různých zemím, a to není překvapující. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všichni, co se děje a vláda to ví.