Tražilica

07900687
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
718
5451
16340
7900687

 

Tjednima prije Božića izrađivali smo čestitke i ukrase za prodaju na priredbi za Nikolinje. Prikupili smo tako 1700 kuna koje je učiteljica uplatila na račun jedne obitelji iz Osijeka.

Naime, u sklopu prošlogodišnjeg programa prikupljanja pomoći socijalno ugroženim slavonskim obiteljima (koji su vodile kolegice iz njemačkih kantona) i ja sam, kao i neke druge kolegice, poslala svoj poklon koji je putovao preko nekoliko granica da bi našao jednu 16-ogodišnju M. iz Osijeka, a koja mi se nedugo nakon toga obratila dirljivim pismom. Dopisivanja su se nastavila, a ja sam s učenicima odlučila našu M. obradovati skromnom božićnicom. Ona to nije tražila, ali po tonu njezina glasa i po tonu njezinih pisama zaključili smo da joj je drago što netko misli na nju u dalekoj Švicarskoj.

Donosimo fotografiju uplatnice, a zbog zaštite privatnosti izbrisali smo osobne podatke učiteljice kao i tate naše M. na čiju smo adresu uplatili spomenuti novac.

 

 

M. mi je čak poslala božićni poklon - svoje ručne radove: oslikane bočice i urešenu kutijicu za nakit. Iščitavajući njezina pisma, već sada, iako je nikada nisam vidjela, mogu reći da se radi o zreloj djevojci koju je život dobro „izbrusio“ nedaćama, a ona se pokazala kao - dijamant. Dalje procijenite sami po ovom pismu upućenom učenicima i roditeljima. Da nam je samo više ovakvih M. koje već na početku mladosti hrabro gledaju životu u oči...

 

 

 

 

 

 

 

Cialis moci být získány v různých země, a to není ohromující. Vše se dá vyložit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.