Tražilica

07914095
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
98
3858
1820
7914095

Prva adventska nedjelja za učenike Hrvatske nastave u Oftringenu bila je posebna jer su uz pjesmu i dječji program dočekali svetoga Nikolu.

Sveta misa održana je u crkvi Krista Kralja u 16 sati, predvodio ju je fra Ilija Šaravanja. Potom smo se zaputili u dvoranu pokraj crkve u kojoj se kuhao čobanac, a vrijedne mame donijele su mnogo vrsta kolača i kiflica.

Učenici su se na nastavi veoma trudili. Bili su uporni i vrijedni učeći tekstove, recitacije i pjesme, a zatim su sve to pokazali na pozornici. Svetoga Nikolu pozvali su igrokazom kojim su se pobrinuli da ima valjane cipele u kojima može proći cijeli svijet, recitacijom su izrekli što su od njega tražili, ali on se malo zbunio pa im je nešto drugo donio, no nisu mu zamjerili. Još jednim igrokazom objasnili su do kakvih je nevolja došlo u vezi s božićnim ukrasima, a na kraju su poručili da ljudi moraju cijelu godinu činiti dobro, a ne se toga sjetiti samo u ovo blagdansko vrijeme.

Realizaciji cijeloga programa osobito je pomogla misijska suradnica Perka Lukić.

Iako je Nikolinje u Zofingenu prošlo, sveti Nikola tek mora doći u dječje domove. Većina je poželjela najnoviji model iPhonea, ali evo još nekih želja koje ne uključuju suvremena čuda tehnologije. Tko zna, možda im se i ostvare.

 

Ja želim od svetog Nikole malu čokoladu, maloga konjića i lak za nokte.

Iva Gudelj, IV. r.

 

Ja želim da mi obitelj bude zdrava.

Robin Trupina, V. r.

 

Dragi sveti Nikola, ja si od tebe želim jednu barbiku, čokolade i lizalice.

Mateja Ravlić, II. r.

 

Dragi sveti Nikola, ja želim slatkiše.

Tomislav Herak, IV. r.

 

Dragi sveti Nikola, ja želim da se mojoj obitelji ništa ne dogodi.

Adrian Trupina, III. r.

 

Dragi sveti Nikola, ja želim novu barbiku.

Lucija Herak, II. r.

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

Cialis plechovka být získané v různých země, a to není úžasný. Vše se dá vyložit. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.