Tražilica

07915498
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1501
5261
3223
7915498

U petak, 12. svibnja proslavili smo Dan roditelja u hrvatskoj školi u Rheinfeldenu. Budući da je Dan očeva već bio iza nas, a Majčin dan tek pred nama, odlučili smo to ujediniti i nazvati Danom roditelja te prigodnim tekstovima razveseliti i mame i tate. Učenici su recitacijama Moj najbolji tata te Kad si mislila da ne gledam, otvorili program, a nastavili su ga tekstovima koje su sami sastavili o svojim roditeljima. Učionicom je odzvanjao smijeh kada smo otkrili da Krisov tata svaki utorak jede sarme, Ivanov ne voli ni malkice šetati, Lein pojede sve slatkiše koje i ona voli ili kad smo čuli koliko Ivan voli maminu rižu, a Leo sokić koji mu uvijek pravi. Roditelji su dobili čestitke koje su im djeca napravila te ruže.

U nastavku su njihovi literarni radovi, a u galeriji fotografije.

 

Moj tata je jak i smiješan. Meni je on veoma važan. Ima dobar smisao za humor. Voli skijati i šetati, a ne voli puno jesti. Zajedno skijamo, gledamo televiziju i igramo nogomet. Inteligentan je i dobro informiran. Jako ga zanima politika. Uči me da budem pošten i da ne smijem krasti. Hvala mu što mi uvijek pomaže i brine se za mene. To je moj tata – tata Robert!

 Filip Marković, 5. r.

Moj tata je visok i ima bradu. On je sportski tip. Dobar je u matematici. Zabavan je i često me nasmijava. Voli nogomet, a najdraži igrač mu je Rakitić. Igramo zajedno nogomet. Naučio me razne trikove. Svaki utorak jede sarmu. Ljuti se ako ga ne slušam. Sretan je kad imam dobre ocjene. Hvala mu na svim dobrim trikovima. To je moj tata – tata Ivica!

Kris Marković, 4. r.

Moj tata je jak i lijep. Voli sladoled, a ne voli špinat. Skupa gledamo rukomet i igramo nogomet. Dobar je u odbojci i zna igrati igrice. Ne voli ni malkice šetati. Poseban je jer je išao u vojsku. Uči me da uvijek popravim kada nešto loše napravim. Volim ga jer provodimo vrijeme skupa. To je moj tata – tata Josip!

Ivano Anđelić, 2. r.

Moj tata je visok. Ima velik nos i smeđu kosu. Nosi naočale. On mi pojede sve slatkiše, a to nije zdravo. Jede puno špageta jer ih voli. On vozi tramvaj. Rado igra nogomet s prijateljima. Mi se igramo skupa. Uvijek mi govori da pazim preko ceste. Volim ga jer je smiješan. Hvala mu što je tako dobar. To je moj tata – tata Nenad!

Lea Gregorović, 1. r.

Moja mama je jako lijepa. Najljepše mi je što je tako brižna i na sve pazi. Ne voli kad pravimo gluposti. Uči me da uvijek budem zahvalna i da nikad ne započinjem svađu. Uvijek ću je pamtiti po odličnim jelima i tortama za moje rođendane. Kad mame nema, ja sam tužna. Najsretnija sam kad me mama zagrli i kaže da me voli. Voljela bih da smo mama i ja uvijek zajedno. Želim joj reći da je puno, puno, puno volim. To je moja mama – mama Marina!

Laura Gregorović, 4. r.

Moja mama ima dugu kosu. Voli da se Leo i ja slažemo, ne voli kad se tučemo. Ona uvijek odlično kuha. Najviše volim njezinu rižu. Skupa se igramo. Naučila me govoriti i hodati. Najsretniji sam kad napravi dobro jelo. Volio bih da je moja mama uvijek sa mnom. Želim joj reći da je volim. To je moja mama – mama Ana!

Ivan Gracin, 3. r.

Moja mama je lijepa. Voli šetati. Ne voli da tata spava. Uvijek mi pravi sokić. To je moja mama – mama Ana!

Leo Gracin, predškola

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18