Tražilica

07909512
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
342
7504
25165
7909512

U sklopu projekta ,,Pišem priču, pišem bajku” priče i bajke učenika bit će objavljivane od 16. do 28. travnja, jedna priča po danu. Danas objavljujemo prvu priču „Spašavanje kraljice vila“ koju je napisala učenica 4. razreda Nikolina Šerić iz HN Bern.

Glasovanje za sve priče bit će omogućeno putem ankete na našoj stranici od 29. travnja do 26. svibnja.

 

Spašavanje kraljice vila

Jednom davno u jednoj dalekoj, velikoj, zelenoj šumi postojao je grad vila. One su ga nazvale Grad  Cvjetova. Grad se nalazio usred šume na prekrasnom proplanku obasutom cvijećem. Cvijeće raznih boja i njihov miris činili su to mjesto posebnim. Vile su živjele sretno i složno u svom gradu. Njihove kuće su bile dobro skrivene u krošnjama drveća. Vile su imale kraljicu koja se zvala Marijana. Kraljica i njena dobra kći Dijana brinule su se o svim vilama.

Jednoga dana zločesti čarobnjak Češko poslao je u Grad Cvjetova vilenjaka Karla da uz pomoć prijevare otme kraljicu. Karlo je doletio u kraljičin dvorac i zamolio ju da pođe s njim u šumu. Kraljici je rekao kako mali vilenjaci hitno trebaju njenu pomoć. Ona je bez razmišljanja odletjela s Karlom i nije poslušala Dijanin savjet da ne ide sama s nepoznatim vilenjakom. Dok su letjeli šumom vilenjak je ponudio kraljici sok od tratinčica u koji je ranije umiješao prah za spavanje. Kraljica je bila žedna  pa je rado popila sok i ubrzo zaspala. Kad se probudila iz dubokog sna već je bila zatvorena u kavez koji se nalazio u čarobnjakovom dvorcu.

Nakon nekog vremena Dijana se počela brinuti za majku. Bilo je već kasno, a ona se još nije vratila. Odlučila ju je potražiti. Uzela je čarobni prah i svjetleći štapić. Ptice su pomogle Dijani pronaći put do čarobnjakovog dvorca. Bilo ju je strah jer nikada kroz duboku, tamnu šumu nije letjela sama.

Kad je stigla do dvorca već je bila ponoć. Čarobnjak je spavao glasno hrčući. Dijana se oprezno provukla kroz otvoreni prozor i opazila mamu u kavezu. Munjevito je doletjela do kaveza i rastopila ga uz pomoć svjetlećeg štapića. U tom trenutku pojavio se vilenjak Karlo i stao im na izlaz. Dijana je iz džepa izvukla čarobni prah i zaledila zločestog vilenjaka. Uspjele su pobjeći iz čarobnjakovog dvorca. Majka je snažno zagrlila kćerku i nježno ju pomilovala po dugoj kosi. Ptice su ih radosno dočekale te su svi zajedno letjeli kroz šumu. U Grad Cvjetova stigle su u zoru. Bile su iscrpljene i gladne. Pojele su cvjetni med i umorne, ali beskrajno sretne, otišle spavati.

Nikolina Šerić, 4. r., Bern