Tražilica

07915140
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1143
4903
2865
7915140

 

Učenici hrvatske nastave u školi Bern-Lorraine sudjelovali su na natječaju za izradu najbolje naslovnice knjige. Naslovnicu je trebalo oslikati te osmisliti uvod priče. Tema je bila slobodna pa smo svoju priču smjestili unutar aktualne i široke tematike - ekološke katastrofe. Za likove smo odabrali životinje koje su su zbog promjena u prirodi našle u neobičnim situacijama. 

 
Proljeće je stiglo prerano. Medvjed Berni probudio se prije svojih prijatelja, usred karnevala u Bernu. Jedan od prolaznika mislio je da je susreo čovjeka u kostimu medvjeda te ga odveo u grad na karneval...
 
U drugoj je priči proljeće izgubilo svoju draž jer pravo proljeće više ne postoji.  Bilo je tako vruće da su ježu Berlineru ispale bodlje. Svi su mu se rugali i nazivali ga ćelavim ježom. U nadi da će mu ponovno narasti bodlje, Berliner je krenuo na Sjeverni pol!
 
Ni mlijeko nije više što je nekad bilo! Mačka Mimi pomislila je tog jutra da mlijeko ima čudan okus, ali glad je pobijedila. Nakon obilnog obroka našla se u situaciji u kojoj je gledala opasnosti izravno u oči. Mimi se smanjila, a pred njom je bio golem miš!
 
Kako su David, Antonio i Ana prošli na natječaju sa svojim naslovnicama, znat ćemo tek 1. lipnja na proglašenju pobjednika u Interkulturalnoj knjižnici u Bernu. Sretno im bilo!
 

 {webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

 

 

Cialis může být získaná v různých zemím, a to není vynikající. Vše se dá vysvětlete. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlením pro všechno, co se děje a vláda to ví.