Tražilica

07900605
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
636
5369
16258
7900605

Uoči priprema za program povodom Majčinog dana u Ženevi, učenici Hrvatske škole u Ženevi čitali su i intepretirali slikovnicu s prigodnom tematikom. Riječ je o slikovnici Andreje Petrlik Huseinović Plavo nebo. Navedena je slikovnica talentiranoj osmašici Neli Miočević poslužila kao predložak njezinim vlastitim ilustracijama koje smo pretočili u e-slikovnicu. Slikovnica prenosi dirljivu priču s autobiografskim elementima autorice koja je u djetinjstvu ostala bez oba roditelja. Glavna junakinja ove priče, djevojčica i moderna Pepeljuga, utjehu je pronašla u crtanju  stvarajući svoj vlastiti, bogati unutarnji svijet u kojemu oblaci postaju njezini prijatelji poprimajući oblik životinja koje ju podsjećaju na trenutke iz djetinjstva provedene s majkom.

U nastavi smo tijekom zadnjih mjeseci vježbali interpretativno čitanje uz ovu slikovnicu, a učenice Ivana Balta (5. r.) i Nika Marijanović (4. r.), posebno se istaknuvši u čitanju, zabilježile su i audio zapis čitanja odabranih odlomaka.

E-slikovnica je dio projekta Boite à Contes (Kutija s bajkama) koji su u Ženevi organizirale švicarske školske vlasti. Uz mnoge druge kreativne uratke, uglavnom likovne radove, svakodnevno je prezentirana tijekom travnja i u prvom tjednu svibnja u Centru Geisendorf u Ženevi. U projektu su sudjelovale mnoge skupine iz redovne švicarske škole te nekoliko škola materinjih jezika, među kojima je i Hrvatska škola.

 

Plavo nebo, naslovna
Plavo nebo 1
Plavo nebo 2
Plavo nebo 3
Plavo nebo 4