Tražilica

07855054
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
250
450
20527
7855054

Red recitacija, scenskih igara, šaljivih igrokaza iz školskog života, skečeva, viceva, sviranja i pjevanja – aktivnosti su kojima smo obilježili dolazak Svetog Nikole u Genevi. Raznoliko i šareno, a sve prezentirano hrvatskim jezikom za svaku pohvalu. Učenici  Hrvatske nastave u Genevi  ističu se izvrsnim poznavanjem hrvatskoga jezika koji im je u pravom smislu riječi materinji. Tijekom njihova izlaganja moglo se pomisliti da prisustvujemo  predbožićnoj priredbi u  domovini.  Stoga, pokloni su bili zasluženi, a Krampus je ove godine bio bez posla. Da događaj bude potpun, toga su jutra, 17. prosinca, pale prve pahulje snijega i upotpunile ugođaj.

Preostaje nam odbrojavanje dana do Božića... Neke učenice s posebnim nestrpljenjem iščekuju Božić jer su zaigrale zanimljivu igru naših predaka koja započinje na dan Svete Lucije. Osim što na taj dan sijemo pšenicu, naše su bake i prabake na papiriće zapisale imena dvanaest momaka i svaki dan do Božića jedan bacile u vatru. Posljednji koji je ostao na božićno jutro otkrio je ime izabranika njihova srca. A da se simbolika odbrojavanja dana do Božića proširi, pratit ćemo i vremenske prilike od 13. prosinca jer ćemo tako saznati kakvo nas vrijeme očekuje sljedeće godine. Baš kao što su radili naši stari...

 

{webgallery integration="directory"}{/webgallery}

Cialis mohou být získaná v různých zemím, a to není překvapující. Vše se dá vyložit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlením pro vše, co se děje a vláda to ví.