Tražilica

06983856
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
970
11067
9890
6983856

Bratimljenje gradova Vukovara i Chura održano je u gradu Churu 9. lipnja 2018.

Tom prigodom doputovala je delegacija Poglavarstva iz Vukovara i HGKD Dunav ( folklor i pratnja).

Hrvatska zajednica iz Chura i Generalni konzulat RH, u suradnji s gradom Churom i Turističkom zajednicom te Poglavarstvom grada Vukovara, osmislili su i pripremili vrlo zahtjevan i zanimljiv program.

Prvo na redu bilo je postavljanje  hrvatskog izložbenog prostora u jednoj od najprometnijih gradskih ulica i razgledavanje grada Chura uz stručno vodstvo.  Nakon upoznavanja s ljepotama i poviješću najstarijega švicarskoga grada, uslijedio je sastanak u Gradskoj vijećnici.

 U službenom dijelu programa,  prije samog potpisivanja Povelje o prijateljstvu i suradnji gradova, kratko su predstavljeni gradovi  Chur i Vukovar.

U poslijepodnevnim satima, oko hrv. prostora u gradu, kojeg je uredila TZ Vukovar, folkloraši su se predstavili u punom sjaju, a nije niti nedostajalo hrv. delicija za popravak raspoloženja.

U večernjim satima uslijedila je proslava bratimljenja.

 Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Ursa Martija prikazan je kratki film o Churu.

Trio MalTrin pobrinuo se da nam približi švicarsku tradiciju uz veselo i dojmljivo jodlanje, a dječja folklorna skupina  Rheinwald u tradicionalnim narodnim nošnjama otplesala je nekoliko švicarskih narodnih plesova.

Učenici HDN Chur:  Lea Bartolić, Lorena Čačija, Ana i Marija Starčević, Daniela i Ante Kutleša, prigodnim recitacijama te Katarina Duvnjak svirkom na harfi, predstavili su hrvatsku školu na najbolji mogući način.

Kratki film o Vukovaru ostavio je dojam na sve nazočne, a temperamentni nastup folkloraša Dunava, u prekrasnim  srijemskim nošnjama, podigao je raspoloženje svima u dvorani.

U ugodnom  i prijateljskom ugođaju, proslavljanje bratimljenja nastavilo se do dugo u noć.

Foto zapis u prilogu.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10