Tražilica

07911308
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1071
1071
26961
7911308

Nestašan povjetarac, sin snažnog vjetra, lagano je lepršao za ocem sakupljajući kamenčiće i lišće. Našla bi se tu i po koja izgubljena rukavica ili papirić koji je netko nemaran bacio na ulicu. Radoznalo bi zastajkivao pored velikih uličnih plakata čitajući najnovije obavijesti, a najviše su ga privlačile najave novih kazališnih predstava. Satima bi zamišljeno lepršao iznad ulaza u kazalište,  zamišljajući čaroliju koja se odvijala iza njemu nedostupnog ulaza.

Otac, veliki vjetar, smješkajući se, okretao se povremeno pazeći da se povjetarac ne udalji previše. Prisjetio bi se tada sebe, nekad davno, dok je i on bio samo mali, lagani vjetar, koji je nestašno vrtio listove iznad ulice, slažući ih u razne neobične kombinacije na tlu, pokrivajući njima gljive i žirove, mahovinu u šumama, krovove drvenih kuća. I on je uvijek,  na povratku na veliku planinu,  sa sobom donosio razne sitnice koje je putem sakupljao. Najdraža od svih bila mu je mala zlatna sjemenka koju je kao neprocjenjivu dragocjenost držao na vrhu kutijice. Jednog dana odlučio ju je odnijeti na veliku livadu i vratiti ju u prirodu, kao  što su to radili ljudi u poljima, koje je volio promatrati s planine.

Danima je padala kiša i nije mu se nikud izlazilo. Kad je jednog sunčanog dana ponovo preletio iznad livade, pozdravila ga je mlada zelena biljčica. Zbunjeno se osmjehnuo i odlepršao niz polje. Sljedećih dana, promatrao ju je izdaleka kako se razvija, bojeći se da ju onako krhku ne bi ozljedio, ako se previše približi i zanjiše ju svojim lepršanjem. Ali kad se mala bundevica počela crvenjeti nije više izdržao, znatiželja je pobjedila i prišuljao se sasvim blizu. Njezin zahvalni osmijeh ohrabrio ga je da ju svakodnevno posjećuje pričajući joj o zbivanjima u dolini. A ona je rasla i rasla. Do jeseni je postala najljepša i najveća bundeva koju je vidio, kao da je rastom poticala snagu koju je dobivao. Svojom snagom i brzinom dostigao je svog velikog oca. Uživao je u naglom silaženju s planine, njišući pšenicu i kukuruze u poljima.

Jednog je dana zapuhao svom snagom i ne sluteći što se događa, pojurio  prema ravnici. Od njegove snage, jedina planinska bundeva zakotrljala se prema dolini. Vrteći se nizbrdicom, s radosnim osmijehom i znatiželjnim pogledom, spustila se ravno među bundeve. Zadivljeno su ju promatrale diveći se njenoj boji i veličini. Vjetar joj je ponosno mahnuo, sretan što je i ona napokon našla svoje prijatelje.

 

Bundeve

 

Bundevice

 

Spretne ruke

 

Zadovoljan osmijeh - Katarina, Filip, Sandra i Dorotea

 

Cialis může být získat v různých země, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlete. Téměř všechno. V zemi, jako je České má objasnění pro celý, co se děje a vláda to ví.