Tražilica

07916462
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
923
6225
4187
7916462

Nakon dvotjednih zimskih praznika u ponedjeljak 10. ožujka 2014. ponovo smo se okupili na Hrvatskoj nastavi u Sarnenu. Nakon prepričavanja veselih događaja s praznika nastavili smo s uobičajenim zadacima iz školskih udžbenika, vježbenica i radnih bilježnica.

A onda je uslijedilo nezaboravno iznenađenje. Nastavu su posjetili članovi motorističkog kluba. Upoznali su se s učenicima i pojedinačo predstavili. Nekoliko njih osnivači su kluba koji postoji od 2006. godine i ima sjedište u Luzernu. Klub je u početku imao 6 članova, a danas već 44, od toga su 3 ženske članice. Klub ponosno nosi ime Hrvatski moto-klub Sokolovi i prvi je hrvatski motoristički klub osnovan u Švicarskoj. Zanimljivu prezentaciju kluba održao nam je predsjednik kluba gospodin Niko Radat. Predavanje je potpuno zaokupiralo učenike koji su pažljivo upijali svaku riječ i fotografiju. Naučili smo puno novih riječi i pojmova, upoznali nekoliko različitih vrsta motora, načina na koji se motori voze, obaveznu opremu motorista i kako se brinu za sigurnost u prometu. Saznali smo zašto se motoristi okupljaju u klubovima i kako pomažu mlađim članovima kluba i budućim motoristima kojih će nakon ovog predavanja sigurno biti još više. Od brojnih putovanja najdraža su im ona u domovinu gdje posjećuju razne gradove Lijepe naše i sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama. U prostorijama kluba uz susrete motorista održavaju se i obiteljska druženja uz roštilj, pjesmu i ples. Dolaskom toplijih dana motoristi se okupljaju i na blagoslovu motora, a pripremne vježbe za novu motorističku sezonu održavaju na specijaliziranim poligonima.

Kao šećer na kraju, učenici su na parkiralištu ispred škole razgledali nekoliko motora kojima su se dovezli naš gosti Sokolovi, a onda su se i kao pravi motoristi slikali za uspomenu na motorima. S velikim hvala i sretnim osmijehom nadamo se još kojem ovakvom susretu !

 

Na fotografijama zahvaljujemo  gđi. koordinator Andrei Radman Komljenović.

 {webgallery integration="directory"}

{/webgallery} 

Cialis mohou být získané v různých zemích, a to není překvapující. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všechno, co se děje a vláda to ví.