Tražilica

07901025
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
327
5789
16678
7901025

Današnja priča, deveta po redu, je "Šarena Zemlja" koju je napisala Sofia Babić, učenica 5. razreda iz HN Pfäffikon.

Za ovu priču, kao i za sve ostale, glasovanje će biti otvoreno na našoj stranici od 29. travnja do 26. svibnja.

 

Šarena Zemlja

Davno, davno u vrijeme kad su Zemljom vladale čarolije i čarobnjaci , događa se ova priča. U Šarenoj Zemlji svi su bili sretni  jer je kod njih sve bilo obojano veselim i šarenim bojama. Zemljom su radost širile tri najbolje prijateljice Ružica, Ljubica i Plavica. Ružica je bila zadužena  da sve sjaji u roznim nijansama boja, Ljubica za sve nijanse ljubičaste, a Plavica je širila sve nijanse plave boje. Radost, ljepota i ljubav bili su najvažniji zakoni u zemlji.

Jednog  dana Ružica je krenula k prijateljici Ljubici.Veselo je skakutala kroz šumu, putem je gledala cvijeće i drveće i divila se  kako sve blista prekrasnim sjajnim bojama. Bezbrižno je šetala i veselo pjevušila. Odjednom joj se učinilo da je ugledala crni bljesak. - Jao, neee!! - glasno je uzviknula. Zločesti čarobnjak Ledo šuljao se prema Šarenoj Zemlji. Ledo je želio Šarenu Zemlju pretvoriti u Crnu Zemlju. Bio je ljut što su u Šarenoj Zemlji  svi bili sretni i bezbrižni. On je više volio crnu boju i uživao je kada je oko sebe širio strah i ljutnju. Ružica, Plavica i Ljubica mogle su zaštititi Šarenu Zemlju samo ako zajedno  zapjevaju čarobnu pjesmu. Ružica je potrčala što je najbrže mogla. Vikala je iz sveg glasa:  – Ljubiceeeee, Plaviceee, pomoziteee!!! Ledo je potrčao za njom i vikao:  – Nećeš uspjeti, sve ću prekriti crnom bojom!!!  Ledo je trčao i iza sebe ostavljao posušeno cvijeće i drveće. Sve se sušilo i pretvaralo u prah i pepeo. Ptičice su uzbuđeno cvrkutale i letjele za Ružicom, vjeverice, zečevi i srne uplašeno su trčale iz mraka i crnila. Ledo je napravio uzbunu u cijeloj šumi.

Ružica je počela gubiti snagu. Hoće li stići do svojih prijateljica i spasiti Šarenu Zemlju?  – Ljubiceee, Plaviceee...uzmitee čaarobnuu knjiiguuu....!!! – vikala je Ružica koliko je najglasnije mogla. Ljubica i Plavica bezbrižno su uređivale vrt kad su čule Ružicu kako viče. Potrčale su u kućicu, uzele Čarobnu knjigu i pojurile prema Ružici. Odjednom se nebo iznad njih zacrnilo, bilo im je jasno da su u velikoj opasnosti. Ledo je želio uništiti njihovu sreću i šareno pretvoriti u crno. – Brzo, moramo pomoći Ružici! –  viknule su u glas i potrčale još brže. Ružica više nije mogla trčati ni vikati, ostala je bez snage. Okrenula se i vidjela  kako joj se Ledo sve više približava, a iza njega ostaje crni trag. Suze su joj počele teći niz obraze, pala je na puteljku i  čekala da je prekrije mrak. Ostala je tako ležati nekoliko trenutaka, a onda je začula glasove svojih dragih prijateljica. – Ružiceee, gdje siii, javii seeee!!! – vikale su  najglasnije što su mogle. – Ovdje sam! – viknula je Ružica. Ljubica i Plavica su dotrčale do nje i brzo počele listati Knjigu čarolija.

Morale su pronaći pjesmu koju moraju zajedno pjevati kako bi poništile čaroliju zločestog čarobnjaka. Ledo je stigao,nalazi se pred njima! Ružica, Plavica i Ljubica stisnule su se jedna uz drugu i drhtavim glasom počele pjevati: - Crno u našoj zemlji nije poželjno, neka sve postane šareno, neka miriše cvijeće, svuda raste mlada trava, sve se veselo kreće! Glas im je postao čvršći, glasniji i pjevale su sve sigurnije. Ledo se ispred njih savijao od ljutnje i bespomoćno je odjurio natrag duboko u šumu. Cvijeće, trava i drveće su se probudile i procvjetale u najljepšim bojama. Šarenilo je prekrilo cijelu zemlju, nestalo je straha i crne boje. Životinje su se polako vraćale u šumu.

Ružica, Plavica i Ljubica pjevale su glasno i veselo. Zagrlile su se i viknule: - Uspjele smo, huraaa, uspjele smo spasiti našu Šarenu Zemlju i otjerati zločestog čarobnjaka! Najbolje prijateljice su se uhvatile za ruke i vesele otrčale u šumu. Još i danas kad šećem šumom čujem tihi smijeh Ružice, Plavice i Ljubice.

Sofia Babić, 5. razred, Pfäffikon