Tražilica

07908431
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1495
6423
24084
7908431

I ove je godine u subotu 2. prosinca u Stettenu pokraj Schaffhausena održan doček djeci najdražeg sveca, svetog Nikole. 

Proslava Nikolinja tradicionalno je započela svetom misom u 17 sati koju je predvodio fra Mika Stojić. Uslijedila je večera iza koje je publika imala mogućnost uživati u bogato pripremljenom programu. Najprije su nastupili najmlađi članovi  HKUD-a „Fala“ iz Schaffhausena. Nakon što su poput pravih malih profesionalaca izveli splet hrvatskih dječjih plesova, pozornicu su prepustili učenicima Hrvatske nastave u Schaffhausenu te se pridružili ostatku publike.

Poslije uvodne pjesme „Sveti Nikola je opet s nama“ voditelji Ivana i Kristian Perković preuzeli su glavnu riječ. Najavili su Klaru i Valeriju koje su potvrdile skorašnji dolazak svetoga Nikole te još jednom pozdravile drage goste.

Gabriel je objasnio zašto je baš sveti Nikola njegov omiljeni svetac, a Adam i Julijana dočarali kako to izgleda kada se susretnu jedan snjegović i zeko. Helena je uz pomoć Lee, Adriana, Mateja i Alexa (učenika prvih i drugih razreda) otkrila od koga je to ove godine dobila nove čizmice i zašto su joj tako drage, a Nina i Ana su ispričale kako se one pripremaju za dolazak svetoga Nikole.

Uslijedila je Amelie koja nas je podsjetila kako su najvrjedniji darovi upravo oni koji se ne mogu kupiti novcem. Hanna i Veronika su tvrdile kako i Krampus može postati dobar što su poslije njih u duhovitom igrokazu uprizorili Mateo i Noa, koji su nam pokazali kako to izgleda kada Krampus pomaže svecu dijeliti darove. Luka, Nikola, Ivan i Noah su podijelili s nama svoje božićne želje, a Ivan i Filip uputili „ozbiljno“ pismo svetome Nikoli za sljedeću godinu. Učenici su nastup završili pjesmom „Zvončići na naš način“ čije su stihove napisale dvije učiteljice hrvatske nastave, Nikolina Anzulović i Magdalena Ansari.

A onda je konačno stiglo vrijeme i za pravoga svetog Nikolu koji je imao pune ruke posla, pa mu je, baš kao i u igrokazu, i Krampus počeo pomagati u podjeli darova.

Ostatak večeri okupljene je odličnom svirkom zabavljao Tamburaški sastav "Ekipa" iz Schaffhausena pa se uz ples i razgovore druženje nastavilo do kasno u noć.

 

HKUD "Fala"
HKUD "Fala"
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16