Tražilica

07916035
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
496
5798
3760
7916035

Sveti Nikola došao je u subotu, 30. studenoga 2013. godine, u Pfäffikon. Za njegov doček pobrinuli su se učenici koji pohađaju Hrvatsku nastavu u Einsiedelnu i Pfäffikonu. Bili su vrijedni i marljivi te su priredili igrokaze, pjesme i recitacije.

Voditelji programa su bili Matea Ćuk i Luka Ivišić. U igrokazu Pismo svetom Nikoli glumili su učenici Kristian Mamuzić, Mihaela Andačić, David Gregory i Dominik Popović te Karlo Kafadar i Barbara Ivišić. Oni su pokazali što je jedan dječak napisao u pismu svetom Nikoli te kako su ga tri vražića u tome pokušala spriječiti. Leonardo Kafadar nam je svojom recitacijom poručio da „Krampusu neslane šale moramo oprostiti, jer tko bi svetom Nikoli pomogao darove nositi“. Hoće li sveti Nikola bankrotirati zbog toga što današnja djeca pretjeruju u svojim željama, pitali smo se nakon igrokaza Sveti Nikola, znaš li ti čitati koji su izveli Tatjana Ivanović i Lovro Bročić.

Zašto pahuljice padaju rekle su nam najmlađe sudionice programa, prvašice Tara Tomić i Sofia Babić. Recitaciju Došašće krasnoslovio je Marko Bandić, a Zahvalu svetom Nikoli naša Sofia. Ako je od srca, svaki dar je velik, poruka je koju su nam prenijeli učenici Barbara Ivišić, Kristian Mamuzić i Mihaela Andačić u igrokazu Božićni ukras. Sveti Nikola javio se našoj voditeljici i prenio poruku da će svu djecu darivati ako ga pjesmom dočekaju. Stoga smo na kraju svi zajedno pjevali Sveti Niko svijetom šeta, a učenica Tatjana Ivanović u suradnji sa svim učenicima otpjevala je pjesmu Božić dolazi. Tako smo završili naš program, pjevajući smo ušli u predbožićno vrijeme i veselili se darovima koje nam je donio sveti Nikola.  

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

Cialis mohou být získány v různých zemím, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlete. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlením pro všichni, co se děje a vláda to ví.