Tražilica

07900655
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
686
5419
16308
7900655

Danas objavljujemo četvrtu priču "Torbina školska pustolovina" u sklopu projekta ,,Pišem priču, pišem bajku”. Autorica je Veronika Arman, učenica 6. razreda iz HN Menziken.

Podsjećamo da će glasovanje za sve priče biti omogućeno putem ankete na našoj stranici od 29. travnja do 26. svibnja.

 

Torbina školska pustolovina

Prije spavanja djevojčica Iva pripremila je školsku torbu za sljedeći dan i legla u krevet jer je već bilo kasno. Odjenula je svoju najdražu pidžamu, uzela svog omiljenog plišanog jednoroga i pokušavala zaspati. To joj nikako nije uspijevalo jer je bila još uvijek puna energije. Znala je da ju sutra u školi čeka važan dan – naime, pisat će posljednji ispit iz matematike te školske godine. Bilo je oko 22 sata. Iva je postajala sve umornija i napokon je zaspala.

Odjednom je njena torba oživjela! Otvorila je svoje oči, izrasle su joj noge i ruke. Ustala je s mjesta i tihim koracima počela trčkarati po Ivinoj sobi. Ta je torba žudjela za pustolovinama. Njen joj je život bio prilično dosadan. Svaki dan su joj se događale iste stvari: isti put do škole i natrag kući. Pokušala je oživjeti i ostale stvari u Ivinoj sobi. Uspjelo je! Sve su stvari odjednom oživjele! Svi su izašli iz svojih „kuća“ i počeli smišljati plan za pustolovinu. Složili su se kako im je svima predosadno u životu i kako bi trebali nešto napraviti ili negdje otići. Razmišljali su i dosjetili se briljantne ideje: odlučili su da svi zajedno te noći odu u Ivinu školu.

Trebala im je cijela vječnost do škole jer se Ivina stolna svjetiljka stalno palila i gasila, stolica se vrtjela oko sebe, a zavjese su se vijorile na vjetru. Kada su napokon stigli, ušuljali su se u Ivin razred i tada je nastalo pravo ludilo. Premjestili su sve klupe i stolice, razbacali knjige i bilježnice, sutrašnji ispit iz matematike pomiješali s ostalima, pobacali papire i premjestili sve dječje mape. Ivina učionica bila je pravi nered, poput nekog labirinta i uopće se nije moglo proći. Već je svanulo sunce i torba je shvatila kako točno u tom trenutku zvoni Ivina budilica. Sve su se igračke i stvari brzo pokupile i kao prah nestale u sekundi.

Sljedeće jutro kada se Iva probudila, sjetila se ispita iz matematike, sva u panici brzo ustala iz kreveta te joj se učinilo kao da joj je torba namignula. Iva je otišla u školu i tada shvatila da je sve to samo sanjala jer se u učionici ništa nije promijenilo. Napisala je ispit iz matematike i na kraju dobila čistu peticu.

Veronika Arman, 6. razred, Menziken