Tražilica

07918265
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1730
8028
5990
7918265

U školi često nalazimo zaboravljene olovke, gumice, pernice, šiljila…. Ovaj puta ispred škole u Dullikenu iznenađena sam naišla na zaboravljenu voćku koja me podsjetila na dane djetinjstva i na Badnjak. Tko se sjeća još mušmule? Mušmule koja bi se našla na stolu uz sušeno voće, orahe i lješnjake na Badnju večer.

Mojim učenicima nije bila zaboravljena, već nepoznata voćka. Priznalu su mi da beru plodove sa stabla, a oni im služe za gađanje drugih učenika. Za vrijeme odmora smo prošetali po sunčanom jesenskom danu do drvoreda mušmula i upoznali se s voćkom. Nabrali plodove te spremili da sazriju. Naime, plod mušmule kod branja je tvrd i kiseo te se mora staviti u slamu da dozrije što sam i učinila. Učenicima je bilo zanimljivo upoznavanje s voćkom pored koje prolaze svaki dan.

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

 

Mušmule su dozrele, ali učenici su zaključili da će i dalje brati plodove za igru, samo s razlikom što sada znaju sa čime se igraju te se zasladili čokoladicom koju im je poslao sveti Nikola za dobru glumu na nikolinjskoj priredbi.

 

 

Cialis může být získány v různých zemích, a to není překvapující. Vše se dá vyložit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má objasnění pro všichni, co se děje a vláda to ví.