Tražilica

07907469
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
533
5461
23122
7907469

U St. Gallenu se od 16. do 18. siječnja održavao sajam Grenzenlos na kojemu je Hrvatska bila gostujuća zemlja. Učenici iz Arbona, njihovi roditelji i učiteljica svojim su dolaskom željeli podržati izlagače iz naše domovine, ali i domaće predstavnike kulturnih zajednica.

Sajam Grenzenlos posjetili smo u nedjelju, posljednjeg dana održavanja. Generalni konzulat RH u Zürichu osigurao nam je besplatne ulaznice. Došavši na sajam obišli smo naše izlagače- turističke agencije i turističke zajednice iz Vukovara, Varaždina, Zagreba i Istre. Na izložbenim štandovima prepoznali smo hrvatske suvenire i divili se narodnim nošnjama u kojima su  se ponosno prošetali članovi KUD-a Fala. Nakon male škole hrvatskog jezika i prezentacije o poznatim i nepoznatim činjenicama o Hrvatskoj i Hrvatima glasnim pljeskom smo nagradili nastup KUD-a Fala iz Schaffhausena. Degustirali smo hrvatska vina, zalogajčiće s istarskim tartufima, domaće suhomesnate proizvode, sireve kao i pekarske proizvode poznatog Mlinara. Naše druženje nastavili smo na ručku u Hrvatskom klubu Ban u St. Gallenu.

Hvala svima koji su sudjelovali, a posebno onima koji su svojim idejama i konkretnim doprinosom obogatili jedno siječanjsko popodne.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15