Tražilica

07908514
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1578
6506
24167
7908514

Majčin dan u Arbonu obilježen je u subotu, 24.svibnja.

Nakon mise koju je predvodio novi  fratar Miljenko Mika Stojić, u dvorani crkve svetog Martina nastavljen je 15-minutni program učenika hrvatske nastave. Prigodnim stihovima učenici su nas podsjetili koliko je velika ljubav prema majkama, iako im se to često puta ne govori ni pokazuje na pravi način.

Zajedničkim recitalom „Hvala vam, mame“ zahvalili su mamama za sve učinjeno u životu, jer to je najjednostavniji, iako ponekad zaboravljen, način da se mami da do znanja koliko je važna u životu svakoga.

Na kraju programa učenici su mamama podijelili, u školi izrađene, čestitke, a zatim smo svi otpjevali pjesmu „Croatio iz duše te ljubim“.

Relativno mala posjećenost i povremeno sjetno raspoloženje dali su zaključiti da Hrvatima u Arbonu tih dana nije bilo do slavlja. Njihovo vrijeme i pažnju preokupirale su druge, u tim trenucima mnogo važnije, aktivnosti.

Na inicijativu gospođe Ankice Pleša toga su tjedna užurbano i neumorno prikupljali pomoć za katastrofalnom poplavom pogođene Slavonce u Hrvatskoj, pa je sasvim razumljivo i takvo raspoloženje.

Pretpostavljam da su mnoge misli, čak  i tih trenutaka provedenih u dvorani, bile upućene rodbini, prijateljima ili članovima obitelji na poplavljenim područjima, jer mnogim Hrvatima u Arbonu je upravo Slavonija rodni kraj.

 Tim više što je, još za vrijeme druženja u dvorani, stigla vijest da su dvojica požrtvovnih roditelja, gospodin Mladen Humljan i gospodin Damir  Pleša,  upravo stigli u Hrvatsku. Oni su, naime, osobno dostavili u Slavoniju svu pomoć koju su Arbonci tijekom tjedna prikupljali. Prema dobivenim informacijama, najveći dio prikupljene pomoći bio je namijenjen djeci i njihovim majkama.

 Požrtvovnost, plemenitost i suosjećanje s onima koji pate, u datom su trenutku  bili mnogo više od kratke proslave. Hrvati iz Arbona su pokazali da im tih vrlina ne nedostaje. A Majčin dan su itekako lijepo obilježili –pomaganjem drugima.

Sa mnom bi se sigurno složile i sve one mame i djeca, kojima je data pomoć bar nakratko odagnala tugu i pripomogla normalnijem životu.

Hvala Hrvatima iz Arbona u ime svih onih kojima su pomogli.

Čestitke svim mamama koje su pomogle nekim drugim mamama!

 

 {webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

 

Cialis moci být získané v různých státy, a to není ohromující. Vše se dá vyložit. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.