Tražilica

07918276
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1741
8039
6001
7918276

U tjednu prije Božića kao i tjednima nakon praznika odlučili smo pustiti mašti na volju. Čitali smo bajke, gledali animirane filmove. Ponešto smo naučili, a poprilično smo se i nasmijali. U nastavku pročitajte što smo proteklih tjedana gledali iz školskih klupa.

 

Tjedan prije Božića, 17. 12., gledali smo Pet legendi, animirani film koji mi se svidio jer ja volim crtane filmove, a priča je bila divna. Kad sam kod bake u Zagrebu, gledam televizijske serije, kao „Odmori se, zaslužio si“ i „Stipe u gostima“. Ivo Gregurević mi je najbolji glumac! Nije mi teško razumjeti program na hrvatskom jeziku jer kod kuće govorimo hrvatskim skoro uvijek. Gledati televiziju nije loše, ali treba biti umjeren! Bilo bi zanimljivo da na Hrvatskoj nastavi gledamo jedan put mjesečno neke lijepe crtiće ili hrvatske serije.

Ivana Ivanković, 8. r., Bellinzona

 

Prije Božića gledali smo Ledeno doba 4. Taj crtić mi se svidio, a najsmješnija mi je baka – kako priča i kako izgleda. Ponekad gledam crtiće na hrvatskom, a na Hrvatskoj nastavi gledali smo još i Profesora Baltazara i Muzikalno prase. Nije mi teško razumjeti hrvatske crtiće. Mislim da je i dobro i loše gledati televiziju. Dobro je kad ti je dosadno, a loše je jer ti slabi vid!

Luka Jozak, 6. r., Bellinzona

 

Na Hrvatskoj nastavi gledali smo seriju Smogovci. Serija mi se svidjela zato što je bila smiješna u nekim scenama. Kod kuće često gledam serije s mamom, a neke od njih su Tajne i Zora dubrovačka. Televiziju je dobro gledati barem kratko svaki dan –  ako se dođe umoran iz škole ili s posla, dobro je opustiti se uz televizor. Ili, ako je nekom dosadno, televizor je dobro društvo tada!

Nikolina Drinjak, 8. r. Biasca

 

Gledali smo crtić Profesor Baltazar. To je hrvatski crtić, a ja kod kuće obično gledam serije poput Victorious, iCarly, Big Time, Anubis, itd. Ipak, nije mi teško razumjeti program na hrvatskom jeziku. Televiziju nije dobro previše gledati, više od dva sata na dan, jer te zabole oči i moraš nositi naočale!

Ilijana Čalušić, 5. r. i Nicole Čičak, 5. r., Ascona

 

Nakon gledanja uslijedilo je slikanje i crtanje, ono što je učenicama Hrvatske nastave inače najdraže! Najradije su crtali likove i prizore iz Profesora Baltazara. Slijede redom crteži: „Profesor Baltazar“ Gabrijele Lujić, šestašice iz Bellinzone; Lorene i Karle Kuliš, drugašice i petašice iz Ascone; zatim „Radionica urara Oscara“ Simona i Katarine Lebić, dvoje šestaša iz Ascone; „Mišić Igor“ Ivana Jozaka, drugaša iz Bellinzone; Nicole Jelušić, petašice iz Ascone, i Marka Kuliša, četvrtaša iz Ascone.

 {webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

 

Četvrtašica Sofija Kesedžić i petašica Martina Matković iz Bellinzone odlučile su nacrtati likove iz crtića Muzikalno prase.

  {webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

 

Učenici su primijetili da danas nema crtića poput Profesora Baltazara, a svidjelo im se čak i Muzikalno prase, crtić snimljen prije nego što se većina roditelja učenika rodila! Ponosno ističem i činjenicu da mnoga djeca u švicarskim stanovima gledaju hrvatske programe, najčešće zabavne, ili hrvatske serije. Na taj način uče nove riječi i u mislima ostvaruju kontakt s domovinom.

Cialis mohou být získaná v různých země, a to není úžasnou. Vše se dá vyložit. Téměř všichni. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všechno, co se děje a vláda to ví.