Tražilica

07900901
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
203
5665
16554
7900901

  

Jug Švicarske ugrijao se od sunčevih zraka, ali i naših trčanja po parkovima. Pisali smo i crtali na temu očuvanja okoliša, a projekt tvrtke Inobat završili smo davanjem potrošenih baterija na reciklažu.

Iskoristili smo sunčane dane u Bellinzoni i održali nastavu u prirodi. Uz igru ponešto smo i naučili, a lijepili smo i naljepnice o potrebi recikliranja baterija.

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

 

Projekt o reciklaži starih baterija završili smo prošloga tjedna predajom preteških kutija prepunih baterija svih vrsta i veličina u lokalnu prodavaonicu u Asconi. 

{webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

Stefani Kozina, sedmašica iz Massagna, napisala je kratke i jasne upute o tome kako se (ne) ponašati u prirodi.

{webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

Njezin kolega Mateo napisao je kratak sastav u kojem glavni lik može poslužiti svima nama kao uzor, kao „mali čuvar velikoga planeta“.

 

Jednog dana Mateo je hodao u šumi. Htio je ići plivati u rijeku, ali u vodi su bile prazne baterije i smeće. Kasnije je vidio kantu za otpad blizu jednog stabla. Mateo voli svoj planet i zato on štedi energiju, voli reciklirati, čuva prirodu i ne zagađuje okoliš. I tako je našao jedan cvijet, baš lijep, i uzeo ga i odnio kući mami.

Mateo Pranjić, 6. r., Massagno

 

Učenici iz Bellinzone svoju su kreativnost pokazali u izradi stripa. Pročitajte i pogledajte što na temu očuvanja okoliša imaju reći: Gabriela Lujić (6. r.), Luka Jozak (6. r.) i njegov brat Ivan Jozak (2. r.):

{webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

Nakon zelenih dana slijede nam posljednji dani ove nastavne godine. Ni ne sumnjamo da će nam i oni biti zanimljivi, a učeničke knjižice jedva čekamo dobiti!

 

 

Cialis plechovka být získány v různých země, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlit. Téměř vše. V zemi, jako je České má objasnění pro všechno, co se děje a vláda to ví.