Tražilica

07908627
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
103
6619
24280
7908627

 

Pozivamo učenike, roditelje, susjede i prijatelje da nam se pridruže na proslavi Majčina dana u subotu 9. svibnja 2015. u Massagnu s početkom u 18.30 sati. Najmlađi su pripremili recitacije, a oni malo stariji izvest će igrokaz i natjecati se u kvizu znanja. Nakon priredbe slijedi misa i zakuska, a čitateljima donosimo samo neke od čestitki koje ćemo podijeliti mamama:

 

Čestitke iz Biaske

 

Čestitke iz Massagna

 

Budući da je svibanj mjesec posvećen mamama, objavljujemo sastavak i crtež učenice iz Bellinzone na temu majčinstva.

 

Ivon Matić - Majka

 

MOJE DVIJE MAME

MA-MA je riječ koju sam prvu izgovorila. A zašto? Ne znam ni ja sama, jer sam bila mala. To je riječ koja je tako jedinstvena, a tako jaka i posebna.

Nju sam možda i prvu usisala s majčinim mlijekom što mi ga mama dade kad sam se rodila. Mazila me i pazila kao i svaka mama što pazi svoje dijete.

S majčinim mlijekom usisala sam i ljubav prema Bogu i Nebeskoj Majci našoj, Kraljici mira, kao i ljubav prema Hrvatskoj, hrvatskom narodu i jeziku koji učim u Hrvatskoj školi i koji je i moj. Zato se tako i zove, materinji jezik.

Ja imam dvije mame, svoju i drugu mamu  ‒ Gospu, majku Mariju. Njoj se uvijek molim i zahvaljujem za zdravlje i preporučujem zdravlje druge djece.

Svibanj, u kojem se slavi Majčin dan, ujedno je i Gospin mjesec, mjesec mira i ljubavi. Tad se u mojoj obitelji, a i u mnogim drugima, moli krunica i preporuča osobito Gospi za zdravlje i ostale potrebe.

Često kad smo na godišnjem odmoru, svratimo u Međugorje. Tamo je uvijek lijepo, jer vladaju mir i tišina, s tako puno različitih ljudi na istom mjestu, posebno mladih koje gotovo uvijek vidimo tamo početkom kolovoza kad se održava redovni, tradicionalni Festival mladih. Moj tata uvijek kaže kako bi bilo lijepo da i u našoj kući, kao u Međugorju, vladaju mir i tišina jer sestra, brat i ja nismo baš uvijek tako tihi, osobito kad igra Hrvatska. Tada tatu, kako kaže, dekoncentriramo pa ni naši Vatreni ne igraju uvijek tako dobro kako bi trebali.

U Međugorju prvo idemo na brdo Križevac, a navečer poslije svete mise odemo na pizzu, tu odmah pored crkve jer je tu najbolja.

Posljednji put kad smo bili u Međugorju, prije dvije godine, tata mi je kupio jednu krunicu pa se i ja molim Gospi, a ta krunica ima zrnca od kamenčića u obliku srca.

Sljedećeg dana obično idemo svi na Brdo ukazanja i tamo se zajednički molimo i pjevamo „Došli smo ti, Majko draga, sa svih strana ove zemlje...“. I baš nam bude lijepo!

Ivon Matić, 4. razred, Bellinzona


Cialis může být získat v různých zemích, a to není vynikající. Vše se dá vysvětlit. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlením pro vše, co se děje a vláda to ví.