Tražilica

07918299
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1764
8062
6024
7918299

 

U Hrvatskom klubu u Cadenazzu polaznici HN Bellinzona, Biasca, Massagno i Ascona obilježili su Majčin dan prigodnim programom. Izveli su poučan igrokaz „Što je najvažnije“ i odrecitirali stihove koji veličaju majčinsku ljubav.

Bellinzona i Ascona

 

recitacija, Ascona

 

druga recitacija, Ascona

 

Svi prisutni mogli su pogledati snimku izvedbe predstave „Mali princ“ s kojom su učenici iz Ascone u ožujku nastupili na jubilarnom 10. kazališnom susretu u Freienbachu.

 

Mali princ, Ascona

 

A onda je uslijedio kviz znanja za najstarije polaznike. Budući da su sve grupe jako dobro odgovarale na postavljena pitanja, učiteljica je morala izvući dodatna pitanja, teža i nepoznata natjecateljima. Roditelji su poslužili kao „džokeri“ i svojim točnim odgovorima pomagali, a najveće je znanje pokazala grupa iz Bellinzone koja je zasluženo dobila zlatne medalje, dok su ostale grupe dobile srebrne.

 

kviz, Massagno, Bellinzona, Ascona


kviz, Split


medalje

 

U sklopu priredbe mame smo nagradili prigodnim čestitkama u obliku srca koje smo sami izradili, a posebno smo ih obradovali ružama od krep papira s citatima koji su izmamili i suze i osmijeh.

 

ruža za mamu

 

druga ruža za mamu

 

ruža za sestru

 

Zahvaljujemo svima prisutnima što su nakon programa podržali našu humanitarnu akciju kojom potpomažemo jednu slavonsku višečlanu obitelj za koju smo prodajom ruža prikupili 208 franaka.

 

ruže za prodaju

 

Priredbu smo okončali zakuskom koju su pripremili članovi Hrvatskoga kluba, a većina nas ostala je i na večeri te smo se još jednom uvjerili da je Hrvatima u tuđini potrebna čašica razgovora barem na ovakvim događanjima. Lijepo druženje očekujemo i za mjesec dana na dodjeli učeničkih knjižica u svim nastavnim mjestima našeg najtoplijeg kantona.

 

zakuska

 

svi zajedno