Tražilica

07911252
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1015
1015
26905
7911252

 

U ponedjeljak, 16.11.2015. sedmero učenika iz Regensdorfa i petero iz Dietikona imali su hrvatsku nastavu  izvan svoje redovne učionice. U pratnji svojih učiteljica posjetili su Generalni konzulat RH u Zürichu.

Tamo nas je dočekao gospodin Igor Surdich s još dvojicom zaposlenika Konzulata. Gospodin Surdich proveo nas je kroz službene prostorije Konzulata i pokušao učenicima na jednostavan i razumljiv način objasniti prilično kompleksne administrativne i druge poslove, koji se tamo obavljaju.

Učenici su saznali koje poslove obavlja jedno konzularno predstavništvo za određenu državu, koji je postupak kod izrade putovnice, što je viza, koje su prednosti i poteškoće diplomatskog posla, kako se postaje konzul  i dr. Učenici različitih uzrasta strpljivo su slušali  o tim, njima potpuno nepoznatim poslovima i , iako je bilo i nerazumljivih riječi i izraza, svi su shvatili da se radi o vrlo odgovornim poslovima i da put do radnog mjesta u Konzulatu nije nimalo jednostavan. Isto tako shvatili su da je svako hrvatsko konzularno predstavništvo „Hrvatska u malom „ što je svojim riječima potvrdio i sam gospodin Surdich. Ovdje mogu i oni i njihovi roditelji dobiti sve potrebne informacije vezane uz Hrvatsku.

No, ono što je učenike posebno razveselilo odmah na početku posjeta, su izloženi likovni radovi nekih od njih, kao i njihovih vršnjaka - drugih učenika HN. Sa zanimanjem su promatrali radove i tražili poznata im imena.

Na kraju posjeta gospodin Surdich razveselio ih je CD-om o Hrvatskoj, koji će im ostati kao podsjetnik na ovaj posjet, ali i kao izvor nekih novih znanja o domovini.

Zahvaljujem gospodinu Surdichu na trudu i odvojenom vremenu, kojim  nam je omogućio da naučimo nešto novo i korisno za budući život u Švicarskoj.

 

  {webgallery integration="directory"}

 {/webgallery}

Cialis moci být získány v různých zemích, a to není vynikající. Vše se dá vysvětlil. Téměř všechno. V zemi, jako je České má vysvětlení pro vše, co se děje a vláda to ví.