Tražilica

07925647
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
524
5704
13372
7925647

I ove školske godine učenici hrvatske škole iz Dietikona i Bülacha uključili su se u međunarodni projekt razmjene straničnika kojeg organizira Međunarodna udruga školskih knjižnica.

Cilj projekta je razmjena straničnika s odabranom školom. Straničnik ili označivač stranica je predmet koji se rabi prilikom čitanja kako bi čitatelj označio gdje je stao s čitanjem. Također ovim radionicama željeli smo obilježiti i Mjesec hrvatske knjige – manifestaciju koja se više od dvadeset godina obilježava u Hrvatskoj u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog s ciljem promicanja knjige i čitanja. Straničnike smo razmijenili s dvije škole koje su nam dodijeljene slučajnim odabirom. Na straničnicima učenika iz Dietikona našli su se hrvatski motivi i poruke na prvom hrvatskom pismu – glagoljici.

Učenici iz Bülacha izradili su straničnike u obliku čarobnih štapića jer vjerujemo da je čitanje magija koja nas može odvesti u nevjerojatan svijet mašte. Svoje su straničnike učenici iz Dietikona poslali u Litvu u grad Kartenu dok su učenici iz Bülacha straničnike poslali u Texas u Sjedinjene Američke Države.

U nastavku možete pogledati naše straničnike.

 

Izrada straničnika
Izrada straničnika
Izrada straničnika
Izrada straničnika
Straničnici iz Litve
Straničnici učenika iz Bü...
Straničnici učenika iz Di...
Učenici iz Bülacha
Učenici iz Dietikona
Izrada straničnika